Terör saldırısı sonrası Atatürk Havalimanı'nda tüm uçuşlar durduruldu. Araç ve yaya giriş çıkışına da kapatıldı. Atatürk Havalimanı'na gelen uçakların da ya havada bekletildiği ya da İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yönlendirildiği belirtiliyor.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.



İKİ AYRI NOKTADA SALDIRI

Atatürk Havalimanı Dış hatlar terminalinde silah sesleri ve bir patlama sesinin duyulduğu bildiriliyor. Atatürk Havalimanı'ndaki olayda 2 ayrı noktada saldırı olduğu belirtiliyor.

Aralarında polislerin de olduğu yaralılar Bakırköy Devlet Hastanesi'ne getiriliyor.

Atatürk Havalimanı'nda saldırı. Olay yerinde 20'den fazla cansız bedenin olduğu, yaralı sayısının 60'ı aştığı bildiriliyor.

Habertürk'ün iddiasına göre, emniyet güçlerinin şüphelendiği iki kişi, üstlerinde bulunan 4 el bombasını X-ray cihazlarına doğru attı ve 4 ayrı patlama art arda yaşandı. Sonrasında polisler ateş açtı ve çatışma çıktı.



20 AMBULANSLA YARALI TAŞINDI: EN AZ 28 ÖLÜ

Görgü tanıklarından Ercan Ceyhan, CNNTürk'ün yaptığı canlı telefon bağlantısında, önce 10 el silah sesi duyduklarını, hemen ardından büyük bir patlama sesi geldiğini, 10-15 saniye kadar sonra ikinci patlama sesinin geldiğini söyledi. Çok sayıda kanamalı yaralı gördüğünü, ilk anda Dış Hatlar Terminali Gelen Yolcu bölümüne sevk edilen 20 ambulansın yanı sıra bazı taksilerin de yaralı taşıdığını belirtti. İlk gelen bilgilere göre en az 28 kişinin yaşamını kaybettiği açıklanıyor.  



Görgü Tanığı Havalimanı'nda Yaşadığı Dehşeti Anlattı: insanları taramaya başladılar


Atatürk Havalimanı'nda patlama meydana geldi. Olayın görgü tanığı patlamanın havalimanında yaşadığı dehşeti anlattı. Patlamaya şahit olan görgü tanığı Mine İydinç, "Sanırım 4 kişilerdi, etrafa ateş açtılar, insanları taramaya başladılar. Biri galiba kendini patlattı" dedi.

'İki canlı bomba kendini patlattı'



Reuters haber ajansına konuşan bir yetkili, iki canlı bombanın Dış Hatlar terminali güvenlik kontrol noktası önünde üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini söyledi.

Yetkili, polisin şüphelileri 'etkisiz hale getirmek için' ateş açtığını ifade etti.