Üzerinden ayrıca Türk pasaportu da çıkan ‘mülteci Türkiye kökenlinin sığınma başvurusu incelemeye alındı.

Almanya’nın Münih Havalimanındaki pasaport polisleri, bir Türkiye kökenlinin mülteci pasaportuna el koydu. Polisleri bile hayrete düşüren olay şöyle gelişti; 39 yaşındaki bir Türk vatandaşı Almanya’ya iltica başvurusunda bulundu. Sığınma başvurusu kabul edilen Türk’e mülteci pasaportu verildi. 1951 Cenevre Mülteci Sözleşmesi’ne göre mülteci pasaportu, kendi ülkesinde siyasi takibe uğradığını, geri gönderilmesi durumunda tutuklanıp işkenceye uğrayacağını inandırıcı biçimde gerekçelendiren kişilere veriliyor. Mülteci pasaportunun 2’inci sayfasında geçerli olmadığı ülkenin adı yazıyor. Mülteci pasaportu, hamilinin siyasi takibe uğradığını iddia ettiği anavatanında geçmiyor. 39 yaşındaki Türkiye kökenlinin mülteci pasaportunda da geçerli olmadığı ülke sayfasında Türkiye anlamına gelen ‘TUR’ yazıyor.

PASAPORTTAKİ 'TUR' YAZISINI SAKIZ YAPIŞTIRARAK KAPATMIŞ

Yanında 9 yaşındaki oğluyla 12 mart salı günü Münih Havalimanına inen mülteci Türk vatandaşı, giriş yapmak için pasaport polisine mülteci pasaportunu gösterdi.

Celal Özcan'ın haberine göre mülteci Türk vatandaşının İstanbul uçağıyla geldiğini gören polis memuru da pasaportu incelemeye aldı ve ‘TUR’ yazısının silindiğini tespit etti. Ayrıca yolcunun çantasını da arayan polis memuru bu kez bir Türk pasaportu buldu. TUR yazısının üzerine oğlu tarafından sakız yapıştırıldığını ve bundan dolayı da pasaportunun tahrif olduğunu aktaran yolcu oğluyla birlikte karakola götürüldü.

İşte o haberin yer aldığı gazetenin manşeti