Almanya'da Hamburg merkezli V.Ö.Travel (Vural Öger Turizm)'in faaliyetlerini dün itibarıyla durdurarak iflas ettiği öğrenildi. İflas sorunun sadece turistik uçuşlar için geçerli olduğu belirtildi.

İş hayatına yetmişli yıllarda başlayan Vural Öger Almanya'da çalışan Türkiye kökenlilere Almanya ve Türkiye arasında uçuşlar sunarak başladı ve yaklaşık kırk yıl önce de Almanlara Türkiye tatil gezilerini organize ederek birçok Alman ailesine Türkiye'yi tanıttıp sevdirdi.

İFLASTAN 18 KİŞİ ETKİLENDİ

İflastan ilk etapta şirket bünyesinde çalışan 18 kişinin etkilendiği aktarıldı. Hamburger Abendblatt gazetesine bir demeç veren Öger, ilk kez 1990 Körfez savaşı krizi sırasında ve 1999 da PKK bağlantılı eylemlerin yoğun olduğu dönemde ekonomik darboğaz yaşadığını açıkladı. Vural Öger'in önümüzdeki haftalarda 
özel hayatına çekilmeyi planladığı açıklandı.

TÜRKİYE UÇUSLARI DEVAM EDECEK



Vural Öger, Almanya'nın altıncı büyük turizm şirketi olan
Öger Tours'u 2010 yılında dünyaca tanınan türizm devi Thoman Cook'a 30 milyon avro'ya satmış ve 2014 yılında ise V.Ö Travel ismiyle yeni bir şirket kurmuştu.

BASINDA ÇIKAN YANLIŞ HABERLERE DİKKAT

Şirket müdürü Selim Ataş tarafından yapılan özel açıklamada bazı basın kuruluşlarının haberlerinin tersine, Türkiye uçuşlarının devam edeceği açıklandı. Almanya genelinde 43 çalışanın durumdan kesinlilke etkilenmedikleri belirtildi.

ERDOĞAN VE PUTİN'İN KURBANIYIM

İflasa gerekçe olarak Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağı sonrası satışların alabildiğine düşmesini gösteren Öger, "Erdoğan ve Putin arasındaki sorun turizm alanına da yansıdı. Öyle ki Antalya'daki tüm turizmciler olaydan doğrudan etkilendiler" dedi. Türkiye'de 5 yıldızlı otel fiyatlarının 40 avro, Türkiye-Almanya arası uçuşların ise 70 avro'ya kadar düşmüş olmasını buna örnek olarak gösterdi.

İFLASIN PERDE ARKASI

Vural Öger'in 2014 yılının başında kurduğu V.Ö. Travel şirketinin kuruluşu sonrası derinleşen Suriye krizi piyasayı olumsuz etkiledi ve rezervasyonların sayısı ile otel fiyatları da düşmeye başladı. Rus savaş jetinin Türkiye tarafından vurarak düşürülmesinin ardından gelen Rus boykotundan dolayı rezervasyonlar birden yarıya düşünce ve Rus tur operatörlerinden milyonlarca dolar alacağını tahsil edemeyince, V.Ö. Travel´in dayanma gücünün kalmadığı açıklandı. En son Rusya bağlantılı bir çok çekin patlaması ve Türkiye'ye milyonlarca turist getiren ve Öger'in otellerinde turistleri konoklatan çok büyük bir Rus tur operatörünün sekiz milyon dolarlık çekinin karşılıksız çıkması iflasın pimi çekmiş oldu.

İflas sonrası endişelenen ve Türkiye´de tatil yapan tatilcilerin iflastan etkilenmeyecekleri ifade edildi. Alman turizm dergisi FVW´nin verdiği bilgilere göre tatilcilerin uçuşları tamamen ödenmiş, otel masrafları ise sigorta tarafından karşılanacaktır.

2016 'DA VOX TV'DEKİ PROGRAMDA YER ALMAYACAK

74 yaşında olan Vural Öger „Hamburger Abendblatt“ haberine göre artık özel hayatına çekilmeyi planlıyor. Almanya´da VOX adlı TV kanalında yayınlanan ve çok sevilen „Die Höhle des Löwen“ (Aslan´ın ağzında) yayınlarına genç girişimcilere başlangıç için sermaye kredisini veren girişimci olarak katılan Öger, yayının 2016 yılında çekilmesi planlanan yeni bölümlerinde yer almamaya da karar verdiğini duyurdu.