Türkçe-Almanca haber portalı "taz.gazete" projesi için "Susturulanların sesi olmak için artık buradayız!" denildi.

Gazetede, "Türkiye'deki vicdanlı meslektaşlarımızla dayanışma gösteriyor ve onları, gözlemlerini paylaşmaya, araştırmalarını yayımlamaya ve de çalışma koşullarından bahsetmeye davet ediyoruz." satırları dikkat çekti.

Bugün başlatılan "taz.gazete" dayanışma projesi için Taz okurları arasında iki ay içinde 110 bin euro bağış toplandığı ve projenin bir yıl süreli olduğuna yer verildi.

Proje ile ilgili açıklamada, "​Havuz ve havuza ayaklarını sokmuş ana akım medyanın yarattığı sis perdesini aralayarak, Türkiye'nin hakikatlerini ve özgürlükler için verilen mücadeleyi dünyaya açan bir pencere, fikirlerin özgürce paylaşabileceği bir çerçeve oluşturmayı amaçlıyoruz." denildi.

19 OCAK TARİHİ TESADÜF DEĞİL

Taz.gazete'nin 19 Ocak tarihinde yayın hayatına başlamasıyla ilgili proje yöneticisi Fatma Aydemir şunları kaydetti:

"19 Ocak 2017 tarihinde yayına başlamamız ise bir tesadüf değil. Bugün, fikirleri yüzünden sokak ortasında vurulan gazeteci Hrant Dink´in ölümünün 10. yıl dönümü. Hrant Dink, yıllarca Ermeni meselesinin kamuoyu tarafından ele alınmasının mücadelesini verdi ve ifade özgürlüğü için savaştı. Bunun ‚bedelini‘ ise 19 Ocak 2007´de canıyla ödedi. Türkiye´de, Hrant dışında, gerçekleri yazdıkları için katledilen daha nice gazeteci var. On yıl sonra, Türkiye'de özgür basının durumu maalesef daha da kötü bir durumda. Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL'in bilançosu ortada; an itibariyle 150 gazeteci tutuklu, eleştirel yayın yapan pek çok medya kuruluşu kapandı, geriye kalanlar ise ağır baskı altındalar. Kanaat önderliği, hükümete yakın ve onun çizgisinde habercilik yapan, kamuoyunda bilinen adıyla, „havuz medyasının“ eline geçmiş vaziyette. Sizlerle beraber, baskı altındaki tüm gazetecilere hep birlikte destek olmayı arzuluyoruz."