Saat 10.00 sıralarında Adana'nın Cemal Gürsel Caddesi'nde HDP İl Başkanlığının bulunduğu işhanında 4. katta meydana gelen patlama, işyerlerinin yoğun olduğu semtte büyük panik yarattı.

Patlama sesi ile birlikte devriye ve takviye polis ekipleri çevreyi kontrol altına aldı. Seyhan İlçe Başkanı'nın makam odasındaki patlamada ilçe eşbaşkanı Hüseyin Beyaz, ESP eski il başkanı Sabahattin Pişkinbaş ile İbrahim Yakup yaralandı. Ardından, patlamaya bağlı küçük çaplı bir yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü.

HDP Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu binada şiddetli patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre ölü ve yaralı bulunmuyor.

Mersin Merkez Akdeniz İlçesi Çankaya Mahallesi 111 Sokak'taki Alanya İş Merkezi'nde patlama meydana geldi. Birinci katında HDP Mersin İl Teşkilatı'nın bulunduğu iş merkezindeki patlamanın sesi kentin her yerinden duyuldu. Patlamayı duyan çok sayıda polis ve vatandaşlar iş hanına akın etti. Bomba şüphesinin olduğu patlama sonrası iş merkezine gelen bazı HDP'liler polise tepki göstererek olayın provokasyon olduğunu söyledi. İlk belirlemelere göre ölen ve yaralananın olmadığı patlama sonrası bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda miting yapacak.

HDP saldırılarına CHP'den açıklama

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Twitter hesabında yaptığı açıklamada “HDP binalarına dönük Mersin ve Adana’daki bombalı saldırıllar, ‘HDP’nin barajı geçmesi demokrasiyi zedeler’ diyen AKP zihniyetinin eseridir!” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise saldırıların ardından iki gün önce yaptığı açıklamayı tekrar gündeme getirdi ve hükümeti uyardı.

Tanrıkulu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Gazeteci Halil İmrek'in Adana İl Başkanlığı'ndan paylaştığı fotoğraflar şöyle: