Haber Merkezi

Irak ve Suriye'deki DAİŞ'in (eski adi IŞİD) Kobani'deki saldırılarının Hamburg'da protesto edilmesi, kanlı olaylara yol açmıştı.  Salı ve Çarşamba günü "Allahuekber, Kobani Islami" sloganlarıyla barışçıl göstericilere bıçak, satır ve demir çubuklarla saldıran Selefiler ilk belirlemelere göre 8 kişinin yaralanmasına yol açmıştı.



Die Welt gazetesinin bildirdiğine göre, Hamburg polisi, Cuma namazı çıkışında çok sayıda Selefinin biraraya gelebileceğini var sayarak, izinleri kaldırdı. Olası olaylara anında müdahale edebilmek için, çevre illerden de destek alan Hamburg emniyetinin, çok sayıda polis kuvvetini hazır beklettiği belirtiliyor.

Almanya’da demokratik hak olan gösteri yapma özgürlüğüne müdahaleyi düşünmeyen polisin, Kürtler ile Selefiler arasında daha şiddetli çatışmaların yaşanmasından endişe ettiği ve ölüm olaylarının yaşanmaması için teyakkuzda olduğu bildiriliyor.

ALMANYA'DA 6 BİN SELEFİ VAR

Almanya'da Berlin Senatosu'nun bir soru önergesine verdiği yanıta göre, başkent Berlin'de 550 Selefi yaşıyor. Bunlardan 250'si şiddet eğilimli. Bugüne kadar Berlin'den Suriye ve Irak'a savaşmak için toplam 60 Selefi gitti.  Bild gazetesindeki habere göre, Almanya genelinde ise 6 bin Selefi bulunuyor. Şimdiye kadar Almanya'dan Suriye ve Irak'a savaşmak üzere 450 Selefi'nin gittiği tahmin ediliyor.

Almanya'da Selefi grubuna katılanlar arasında eski Boksör Pierre Vogel ve Rap Sanatçısı Deso Dogg gibi isimler var. Selefilerin Almanya'da yaptığı en büyük aksiyon Almanca'ya çevrilen 25 milyon adet Kuran-ı Kerim'i sokaklarda dağıtmaları. Geçtiğimiz ay ise, Wuppertal kentinde “Şeriat polisiö adı altında bir grup Selefi, eğlence yerlerinin önlerinde gençlere kumar, içki ve eğlenmenin haram olduğunu anlatmış; grubun bu girişimi büyük tepki toplamıştı.