Mustafa Akpolat

Bir birinden güzel yeteneklerini sergileyen gençler ve gençlere destek olan  aileleri, skeç sahneleyerek, gitar, piyano, bağlama çalarak şarkılar seslendirdiler. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte engelli, engelsiz genç yetenekler ayakta alkışlandı. 



Girişin ücretsiz olduğu, Melek Demir ve Alena Akçay tarafından sunumu yapılan  etkinlikte konuklar,   gençlerin aileleriyle birlikte  sahneledikleri yetenekleri ilgiyle izlendi. İnisiyatifin gençlerde olduğu gecede,  Offenbach kentinde, bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken  uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak  için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Gecede, Hüseyin Duman  Sazı ile, Pınar Ergin  ise Piyano ile sahne alan gençlere eşlik ettiler. Ayrıca, Coşkun Üresin, Hatun Aydınlık, Melisa Demir, Melike Demir,  Melissa Karagül ,Zeynep Peker, Ali Özmen, Emre Dayar, Bekir Ay, Gizem, Ezgi, Mirsada Rakshan, Nelli Rakshan, Zübeyde  İlter, Levin Akçay, Usame  İlter,  Okan Dayar, Sinem Özmen, Ayşenaz Özmen, Ela Stephan Üresin, Elize Üresin, Gönül Aslan, Ersin Karakurt  değişik sunum ve gösterilerle  sahne aldılar.



Sahnede duygulu anlar yaşayan minik müzisyeni ayakta alkışlayan konuklar,  Zübeyde İlter, Hatun Aydınlık, Bekir Ay ve Coşkun Üresin’in sahnelediği ''Kadınlık bizde kalsın'' oyunundan  ‘Adem ile Havva” adlı kısa skeç ile güldüler.



Bürgertreff Altona Nord binasında yapılan etkinliğe Hamburg Konsolosu Berati Alver, Muavin Konsolos Bilal Çamlık'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.  Dernek Başkanı İsmail Biçkici ve Tiyatro yönetmeni de olan ikinci başkan Coşkun Üresin, geceye katılarak  kendilerine destek olan herkese  teşekkür ettiler. 



Gecede Hüseyin Duman, ''Böylesi anlamlı bir günde minik kardeşlerimle birlikte olup onlari izlemek çok güzel ve özeldi. Duygu dolu anlar yaşadiı..'' dedi


Coşkun Üresin, ''Bizi yalnız bırakmayıp konuklarımıza, arkadaşlarımıza, sevenlerimize, Dünya Engelliler Günü vesilesiyle düzenlediğimiz etkinliğimizi destekledikleri için, sonsuz teşekkürler, hepimiz biriz'' dedi.