Avrupa Postası'nın gündeme taşıdığı haber sonrası sosyal medyada binlerce kişi tarafından okunan ve paylaşılan skandal gelişmeye, Yeşiller Partisi Hamburg teşkilatı el attı.

18.01.2015 tarihinde bir düğün salonunda "Kültür ve Ülkü Şöleni" adıyla düzenlenen Türk Federasyonun gecesinde bir konuşma yapan Hamburg Türk Toplumu Başkanı Nebahat Güçlü'nün adaylıktan çekilmesi istendi.



Güçlü'nün katıldığı geceden

TGH Başkanı Güçlü'nün, Türkiye'de birçok kanlı cinayetin sorumlusu, Maraş, Malatya, Çorum gibi vahşet boyutundaki katliamların organizatörü ve onlarca aydın, demokrat ve yazar-gazetecinin öldürülmesinden sorumlu tutulan MHP'nin yurtdışı örgütü Türk Federasyonun gecesine katılarak konuşma yapması, demokratik çevrelerin yoğun tepkisiyle karşılaşmıştı.



AŞIRI SAĞDAN OY İSTEMİYORUZ

Yeşiller Partisi Hamburg Başkanı ve liste başı adaylarından Katharine Fegebank ile Jens Kerstan imzalı basına yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi:

Bu toplantıya katılım bizim bilgimiz dışında oldu. Bir Yeşil adayın, açıktan milliyetçi bir grubun toplantısına katılması tarafımızdan kabul edilmez. Yapılan Yeşillerin temel değerleriyle olduğu gibi, milliyetçilik ve yabancı düşmanlığına karşı tavrımızla da bağdaşmaz. Bizim aşırı sağdan oy istemediğimiz açıktır. Nebahat Güçlü'nün bu durumdan gerekli sonucu çıkararak adaylıktan çekilmesini bekliyoruz."  


Ein Zitat unseres Spitzenteams zu Nebahat Güclü:

Fegebank und Kerstan: „Dieser Auftritt fand ohne unser Wissen statt. Für uns ist es inakzeptabel, wenn eine GRÜNE Kandidatin bei offen nationalistischen Gruppierungen auftritt. Das ist unvereinbar mit unseren GRÜNEN Grundwerten und unserem Engagement gegen Nationalismus und Fremdenfeindlichkeit. Für uns ist klar: Wir werben nicht um Stimmen am rechten Rand. Wir erwarten, dass Nebahat Güclü Konsequenzen zieht und ihre Kandidatur zurückzieht.“

Silke Lipphardt