Gazetenin dış haberler sayfasındaki haber, Guardian'ın editör yardımcısı ve dış politika köşe yazarı Simon Tisdall'ın imzasını taşıyor. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan "gergin" olarak nitelendirilmiş.

Guardian, kamuoyu yoklamalarının da Türkiye'de muhaliflere beklenmedik bir destek olduğunu gösterdiğini yazmış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine muhalif basınla zaten pek iyi geçinemediğini yazan gazete, şimdi ise bunun "açık bir savaşa" dönüştüğünü belirtiyor.
Ancak Guardian'a göre, Erdoğan'ın öfkesinin kökeninde "daha kişisel bir rahatsızlık yatıyor olabilir".

"Erdoğan seçmenin ruh halini, kendi sonunu getirebilecek bir biçimde yanlış okumuş olmaktan giderek daha fazla korkuyor" demiş gazete.

'Erdoğan, diktatöryel güçler peşinde'

Guardian'daki haberde Erdoğan'ın Meclis'i kenara iterek "diktatöryal güçler" elde etmek istediği belirtiliyor. Gazetenin yazarı Simon Tisdall'a göre bugüne dek seçimlerde kolayca kazanmaya alışmış Erdoğan, muhalefet partilerinin güçlenmesiyle "şaşkına döndü".

Yazıda Today's Zaman gazetesinden Bülent Keneş, İhsan Yılmaz ve Yavuz Baydar'ın köşe yazılarından alıntılara da yer verilmiş. Fuat Avni isimli Twitter hesabından isimleri verilen ve seçimde usulsüzlük yapacakları öne sürülen sandık görevlilerine ve yine Fuat Avni'nin seçimlerden sonra yaklaşık 200 gazetecinin gözaltına alınacağı iddiasına da değinmiş Guardian.

Gazete, Türkiye'nin Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında 149. sırada olduğunu hatırlatmış, Fuat Avni'nin iddiasının inandırıcı görüldüğünü de eklemiş. Guardian, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı hapse atmaya yemin ettiğini, hafta boyunca BBC, CNN ve New York Times'a çattığını belirtiyor.

Gazetedeki haber şu ifadelerle noktalanmış: 
"Eğer Erdoğan Pazar günü istediğini alırsa, durdurulamaz olacak. Engellenirse, gazabı tehlikeli bir şekilde kontrol edilemeyecek bir hale gelebilir."