Dortmund Dietrich Kuening Kültür Merkezi‘nde Dortmund Göçmen Kadınlar Birliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan konuşmalarda, Almanya’daki kadınların dramı yansıtıldı.

Kutlamada konuşan Dortmund Göçmen Kadınlar Birliği Başkanı Meral Kılıç, “Almanya gibi bir ülkede her sene 40 bin kadın çaresizlikten çocuklarıyla sığınma evlerine başvuruyor” dedi.


TÜRKİYE'DEKİ TÖRE CİNAYETLERİ ALMANYA'DAKİ GÖÇMEN KADINLARI DA ETKİLİYOR

Başkan Meral Kılıç, Almanya’daki göçmen kadınların sevgi ve saygıya ihtiyaçları olduğuna dikkat çekerek, dünyada her üç kadından birinin şiddete uğradığını dile getirdi. Kılıç, “Türkiye‘ de günde üç dört kadın töre ve namus cinayetlerine kurban gidiyor. Bu durum Almanya’daki göçmen kadınların da psikolojilerini bozuyor ve korkularını artırıyor” şeklinde konuştu.

150 EURO UYGULAMASI YANLIŞ

Almanya'da 1 Ağustos 2013‘te yürürlüğe giren çocuklarını kreşe göndermeden evde bakanlara 150 euro ödeyen yasayı da eleştiren Meral Kılıç,‘‘Eğitimin temeli kreşlerdir. Çocuklarımız orada Almanca‘yı öğreniyorlar. Dil bilmeden eğitime başlayan başarıyı zor yakalar‘‘diye konuştu. Verdi Sendikası yetkilisi Elif Turan ise , erkek işçilerin haklarının kısıtlandığı ortamda kadınların haklarının iki kat kısıtlandığını belirtti.