Açıklamada şöyle denildi:

"06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur."

"Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir."


Hürriyet gazetesine göre Dağlıca'da daha önceden yola yerleştirilen patlayıcılar, iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlatıldı.  Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda PKK'lılarla sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Gazete, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığını aktardı.

Güvenlik zirvesi

Konya'da Türkiye ile Hollanda arasındaki oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını izleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırı haberi üzerine stattan erken ayrılarak Ankara'ya döndü ve Ankara'da acil toplanan güvenlik zirvesine başkanlık etti.

2 saat süren toplantıdan sonra açıklama yapılmadı, Genelkurmay Başkanlığı'nın önümüzdeki saatlerde açıklama yapacağı belirtildi. Erdoğan: Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili olarak "Zırhlı araçlara mayınlı saldırı yapıldı Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Tabi şu anda orada hava şartları vesaire, o da çok çok kötüymüş ve bu kötü hava şartları altında orada böyle bir mücadele var ve Dağlıca'da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir olay gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlarla ifade edildiği kadarıyla mayınlarla kurulmuş olan tuzaklar neticesinde bir olay burada art ardına oluşuyor." BBC