Darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ler çerçevesinde radyo ve televizyon kanallarının polis baskınlarıyla mühürlenmesine, yayınların karartılmasına karşı Hazirancıların daveti ile gazeteci ve yazarlar imza kampanyası başlattı.

'Halkın haber alma hakkına sahip çıkıyoruz' başlıklı imza kampanyasına aralarında Zülfü Livaneli, Ahmet Şık, Erdem Gül, Bülent Mumay ve Ahmet Ümit'in de bulunduğu birçok gazeteci ve yazar desteğini açıkladı.

SESLER ve RENKLER SUSTURULAMAZ​

Kampanya kapsamında yayımlanan "Sesler ve renkler susturulamaz" başlıklı çağrı metninde ise şu ifadeler yer aldı: 

15 Temmuz kanlı darbe girişimi başarıya ulaşmış olsaydı tüm sesler sustururulacak, gazeteler kapatılacaktı. Darbe girişimi bastırıldı ama bir darbe dönemi, AKP'nin OHAL'iyle yaşanıyor. 

Sesleri ve renkleri susturmaya, gazetelerden, TV kanallarından, radyolardan devam ediyorlar.

OHAL'e dayanarak kapatma kararları, polis baskınları, gözaltılarla halkın haber alma hakkı engellenmeye, AKP'ye karşı olan herkes susturulmaya çalışıyor. ​

İMC TV, HAYATIN SESİ TV, Yön ve Özgür Radyo'ya yönelik bu zorbalığa karşı yan yana, omuz omuza durarak hayatın tümüyle karartılmasına karşı duracağız. 

Medyaya yönelik baskılara karşı olan tüm sesleri, İMC'nin, HAYATIN ve susturulmak istenen tüm seslerin sesi olmaya çağırıyoruz. 

Susmayacağız ! Özgürlükten, Demokrasiden, Laiklikten, Barıştan Yana Seslerin Susturulmasına Seyirci Kalmayacağız !

DAYANIŞMA KAZANACAK !

İMZA KAMPANYASINA KATILAN GAZETECİ VE YAZARLAR:

Ahmet Abakay, Ahmet Büke, Ahmet Şık, Ahmet Ümit, Ali Murat Hamarat, Ali Murat İrat, Aslı Tohumcu, Atilla Aşut, Ayşenur Arslan, Ayça Söylemez, Ataol Behramoğlu, Banu Güven, Burcu Cansu, Barış İnce, Bülent Mumay, Can Soyer, Ceyda Karan, Doğan Tılıç, Doğan Ergün, Elif Ilgaz, Emrah Polat, Emrah Serbes​​​, Enver Aysever, Erdem Gül, Erk Acarer, Ertuğrul Mavioğlu, Fatih Polat, Fatih Yaşlı, Fehim Işık, Gamze Yücesan Özdemir, Hakan Gülseven, Haydar Ergülen, Hayri Kozanoğlu, İbrahim Varlı, İsmet Demirdöğen, Kemal Göktaş, Merdan Yanardağ, Mesut Hasan Benli, Mustafa Kuleli, Mustafa Kemal Erdemol, Mustafa Hoş, Nurcan Gökdemir, Onur Behramoğlu, Onurkan Avcı​, Özgür Mumcu, Sabahat Karakoyun, Rıfat Doğan, Selçuk Candansayar, Seçil Türkkan, Sedat Bozkurt, Seray Şahiner, Timur Soykan, Tunca Öğreten, Türey Köse, Yaşar Aydın, Zülfü Livaneli