Almanya'nın Hamburg şehrinde bir araya gelen yaklaşık 250 kişi, 30 Ocak 2018 tarihinden beri "terör örgütlerine destek" iddiası ile Bolu cezaevinde tutuklu olduğu açıklanan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'a özgürlük istedi.

Alparslan Kuytul 30 Ocak 2018 tarihinde Adana'da 21 kişi ile birlikte gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Kuytul, Bolu cezaevinde tutuluyor.

"DÜNYA ÇAPINDA HALİFELİK"

Alman Anayasayı Koruma Dairesi raporuna göre Alparslan Kuytul "dünya çapında halifelik" üzerinde çalışıyor.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı, kadın ve erkek göstericilerin ayrı gruplar halinde, yeşil bayraklar ve beyaz-kırmızı posterler ile merkez tren istasyonuna yakın mesafedeki Kurt Schumacher Allee'den, tanınmış Hansaplatz meydanına kadar (St.Georg) "Alparslan Kuytul Özgürlük" sloganı altında yürüdüğü gösteriye, Avrupa'nın çeşitli kentlerinden katılım olması dikkat çekti.

"İslam Medeniyeti" ve şeriat hukuku talebi ile tanınan Furkan Topluluğu'na verilen yürüyüş iznine, Merkel'in partisi Hrıstiyan Demokratlar Birliği Hamburg teşkilatından (CDU) gösteri öncesi sert tepki geldi. Anayasayı Koruma Dairesi tarafından 2016 tarihinden beri izlendiği açıklanan aşırı islamcı bir gruba, nasıl yürüyüş izni verildiği eleştirildi.

ALMAN POLİSİNE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Alman basınının yoğun ilgi gösterdiği gösteride, Almanca ve Türkçe gerçekleştirilen konuşmalarda, Alparslan Kuytul'un 8 Şubat tarihinden bu yana tek kişilik bir hücrede Bolu cezaevinde tecritte tutulması "insanlık suçu" olarak değerlendirildi.

'Bu zulmün son bulmasını tüm dünyaya duyurmak, bir vefa borcudur. Birçok hayır işlerine imza atmış yoksul aillelere sahip çıkmış, Suriyeli mülteciler için kardeş aile projesinin mimarı Kuytul'a özgürlük' istendi. 

MİT raporundan da alıntılar yapılarak iki ayrı bölüme yer verildi.

Grup adına konuşma yapan kişi, raporda, Furkan Vakfi'nin faaliyetlerinin yakından izlendiği ve herhangi bir terör örgütü ile ilişkisine raslanmadığının yazıldığı ileri sürüldü. "Buna rağmen Alparslan Kuytul'un haksız yere tutukluluğu için annesinden, eşinden ve çocuklarından koparılması bir insanlık suçu değil midir?" denildi.  

Mitingin sonunda Furkan hareketini aşırı islamcı bir grup diye haber yaptığı gerekçesi ile Alman basını "yalancı medya" şeklinde suçlanırken, Alman polisine ilgisinden dolayı teşekkür edildi.