İlerici-devrimci sanatçı dostumuz Barış Atay bu sabah İstanbul savcılığı talimatıyla gözaltına alındı.

Soma 'tekmecisi' ve AKP Mv adayı müsteşar Yusuf Yerkel'in özür açıklamasına cevaben 'Affedilmeyeceksiniz, Yargılanacaksınız' diyen Barış Atay gündeme oturmuştu.

Yine, tek adam Diktatörlüğüne karşı Demirtaş'ı destekleyeceğini açıklaması AKP ve Havuz Medyasını kızdırmıştı. Saray Medyasının yeni silahşörü ve Erdoğan yalakası Ahmet Hakan da dün Hürriyet gazetesinde 'Bu adama haddini bildirin' çağrısı yaparak Barış Atay'ı hedef göstermişti. Jurnalci Ahmet Hakan'ın bu mesajını alan İstanbul Savcılığı ve Polis hiç vakit kaybetmeden sabahın karanlığında Barış Atay'ı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Barış, avukatı aracılığıyla görüşlerinin arkasında durduğunu söyledi ve 'yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz' dedi. Rejim muhalifi aydınların, sanatçıların tutuklanması elbette bir utançtır. Ama burada daha da vahim olanı; 'gazeteci'lerin ihbarcılık ve tetikçilik yapmasıdır.

Bu yeni tür jurnalci ve tetikçi rolü üstlenmiş 'gazeteci'lerin sayısının ve vakalarının artması esas dehşet verici olanıdır. Ahmet Hakan denilen Saray-Soytarısının ilk vukuatı değildir bu. Tahir Elçi'nin kanı Ahmet Hakan'ın ellerindedir hala. Unutmadık...

Ahmet Hakan denilen jurnalci Tahir Elçi'yi de hedef göstermişti, akabinde barış elçimiz Tahir Elçi katledilmişti...

Saray Medyasının başka ünlüleri de başka insanları hedef göstermiş, tutuklanmalarına veya vurulmalarına sebep olmuşlardı. Bu iğrenç ve yüzkızartıcı suçu sadece islamcı-faşist gazeteciler değil, 'liberal-demokrat' diye bilinen gazeteciler veya ünlüler de işlemektedir.

Bir zamanlar Ahmet Hakan'ı yüceltenler de bu utancı paylaşmaktadırlar. Bu bizlere, ilerici-demokrat çevrelere son bir ders olmalı. Sistemin nimetlerinden yararlanan 'Liberal-Demokrat' diye yutturulan gazeteci, yazar v.s. ünlüleri yüceltmekten, referans göstermekten vazgeçilmelidir. Ahmet Hakan, Nedim Şener, Levent Gültekin, Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Mustafa Balbay, Doğu Perinçek gibi daha bir sürü 'ünlü'yü referans alanlar, reklamını yapanlar, yarın aynı 'hayal kırıklığı'na uğrayacaklar. Zira bunlar aslında hep Saray'dan beslenen ve gerçek yüzleri sırası geldiğinde ortaya çıkan tiplerdir. Yine Barış Atay'ın dediği gibi: "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız!''

Ahmet Hakan sen de azmettiricilikten yargılanacaksın!

Hesap vereceksiniz!

Bütün baskılara karşı dik duran Barış Atay onurumuzdur!

#BarisAtayYalnizDegildir FIDEF , 16.05.2018