Saldırıda araçta bulunan futbolcu ve yöneticiler yara almadı. Şoförün yaralandıktan sonra kontorlü kaybettiği ancak araçta bulunan güvenlik görevlilerinin hemen direksiyonu tutarak otobüsün viyadükten uçmasını engellediği öğrenildi.

Fenerbahçe kafilesi olayın ardından uçakla İstanbul'a getirildi. Yaralanan şoföre müdahale eden Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Teyfik Özlü, şoförün yüzünün sol tarafındaki kemikte bir kurşun giriş yerinin olduğunu belirtti. "Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendirildi. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık" dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Olay yerindeki ilk bulgular bir taşla müdahaleyi gösteriyordu. Ancak daha sonra olay yeri inceleme ekibinin intikalinden sonra yapılan incelemede ve şoförün buraya gelip tomografiyle yapılan detaylı incelemesinden sonra kafasında bir metal parçasının bulunduğu, bunun bir çekirdek veya saçma olabileceği yönünde bir bulgu var. Çok net bir şey söylemek erken ama bir tüfekle atılan bir tür mermi gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe: Olay aydınlatılana kadar ligler ertelensin

Süper Lig'de Cumartesi akşamı Rize'de oynanan maçta Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'u 5-1 mağlup etmişti. Trabzonspor ve Çaykur Rizespor saldırıyı kınadı. Türkiye Futbol Federasyonu da saldırıyı kınayan bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Bu saldırıyı sadece güzide bir kulübümüze değil Türk futboluna yapılmış bir saldırı olarak addediyor ve sorumluların yakalanıp bir an önce hak ettikleri cezayı almaları için Türkiye Futbol Federasyonu olarak olayın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe takımının internet sitesinde saldırıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada saldırının "basit bir taraftar eylemi" değil, "organize ve tasarlanmış silahlı saldırı ve suikast girişimi" olduğu ifade edildi. Saldırı aydınlatılana kadar liglerin ertelenmesi gerektiği belirtildi:

"Artık futbolun sonuna gelinmiş ve kan dökülmüştür. Bu eylemi yapan ve yaptıranların bir an evvel bulunarak cezalandırılmaları Fenerbahçe’nin vazgeçilmez hassasiyeti ve önceliğidir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak düşüncemiz bu karanlık eylem aydınlatılana ve Fenerbahçe kamuoyu vicdanı tatmin edilene kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur."

Kılıçdaroğlu: Saldırı alçakça

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüsün Çaykur Rizespor maçı sonrasında Trabzon'da uğradığı saldırıyı kınadı. Davutoğlu, faillerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, "Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınıyorum. Tüm spor camiasına ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne geçmiş olsun. Faillerin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesi için tüm çalışmalar titizlikle sürmektedir. Trabzon valimizle görüştüm ve her türlü tedbirin alınması yönünde talimat verdim" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı "alçakça" olarak nitelendirdi ve "nefretle kınadığını" belirtti. Olayda yaralanan araç sürücüsüne acil şifalar dileyen Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine, futbolcularına ve taraftarlarına da geçmiş olsun dileklerini iletti.