Haber Merkezi

Almanya'da Federal Meclis'te Sol Partili vekillerden dokunulmazlık protestosu.


Sol Parti (Die Linke) kadın milletvekili Nicole Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırılmasını protesto eden Federal Meclis üyesi 10 milletvekili başkent Berlin'deki Federal Meclis'te PKK bayrağı açtı. 



Alman Federal Meclis'inde 64 parlamenter ile ana muhalef partisi olan Sol Parti (Die Linke) vekillerinden Diether Dehm, Karin Binder, Sabine Leidig, Pia  Zimmermann, Hubertus Zdebel, Wolfgang Gehrcke, Alexander Ulrich, Andrej Hunko, Kathrin Vogler ve Ulla Jelpke
sosyal paylaşım sitelerinde, "PKK yasağına karşı yoldaşımız Nicole Gohlke ile dayanışmak için PKK bayrağı açtık" diye yazdılar.   
 



Hatırlanacağı üzere 18 Ekim 2014 günü Münih'te Kobane ile dayanışmak amacıyla düzenlenen bir gösteriye katılan Sol Parti Federal Meclis üyesi Nicole Gohlke, gösteri sırasında yürüyüş arabası içinde PKK bayrağı açmıştı. Almanya'da 21 yıldır yürürlükte olan PKK yasağının kalkmasını isteyen Gohlke, "Bu bayrak altında özgürlük, demokrasi ve insan hakları mücadelesi verildi" şeklinde konuşmuştu.


Olayın üzerinden bir ay geçmeden Federal Meclis'in Dokunulmazlık Komisyonu Sol Parti milletvikili Gohlke'nin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar vermişti.