Türkiye doğumlu 31 yaşındaki Yaşar Pazartesi akşamı Kopenhag'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yaşar, öldürülüşünün ertesi günü satışa çıkan "Kökler: Bir Gangsterin Çıkış Yolu" kitabında suç dünyasına veda edişini tüm detaylarıyla anlatmıştı. Biyografiyi Marie-Louise Toksvig kaleme almıştı.

Yaşar 20'li yaşlarının başında Kopenhag merkezli Los Guerreros (Savaşçılar) çetesinin liderliğini yaptı. Polise göre çete uyuşturucu ticareti ile bağlantılıydı.

BBC'nin haberine göre Danimarka haber ajansı Ritzau, Yaşar'ın 2012 yılında baba olacağını öğrendikten sonra çeteyi bırakarak bir 'çıkış programına' katıldığını yazdı.

Yaşar daha sonra gençlere danışmanlık yapmaya ve yerel Radio24syv radyosunda kendi programını sunmaya başladı.

Yaşar'ın ölüm haberi ardından radyo istasyonu, radyo binası önünde yarıya indirilmiş bayrakların fotoğrafıyla "Hoşçakal Nedim Yaşar, her şey için teşekkürler" tweeti attı.

Danimarka Adalet Bakanı Yaşar'ın öldürülmesinin "Acı ve çok anlamsız" olduğunu söyledi; "Nedim ile bir kez görüşmüştüm. Tanıştığım adam tüm kalbiyle yeni bir hayata başlamak ve başkaları için de değişim yaratmak istiyordu" dedi.

Danimarka polisinin kayıtlarına göre son yıllarda çete bağlantılı suçlar ve silahlı saldırıların sayısında artış yaşanıyor.

31 yaşındaki Yaşar, "Kökler: Bir Gangsterin Çıkış Yolu" kitabında suç dünyasına veda edişini tüm detaylarıyla anlatmıştı.

Nedim Yaşar, öldürülmeden önce verdiği bir röportajda, suç örgütü içindeki yaşantısını, "her yeni güne, öldürülme korkusu ile başlıyordum" şeklinde anlatmıştı.

Yaşar, çete liderliğinden ayrlnmasına karşın öldürülme korkusunun geçmediğini de söylemişti.