Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Şundan emin olunuz, Türkiye kendisine yönelik her tehdide ve saldırıya karşı cevabını katbekat fazlasıyla veriyor, vermeye de devam edecek. Geldiğimiz yer artık meşru müdafaa durumudur. Kimse meşru müdafaa durumunu kullanmamıza engel olamaz. Suriye'de ve terör örgütünün yuvalandığı her yerde operasyon hakkımız vardır.

Bunun, ülkelerinin toprak bütünlüğüne hakim olamayan devletlerin egemenlik haklarıyla bir ilgisi kesinlikle yoktur. Tam tersine bu durum, Türkiye'nin egemenlik haklarına sahip çıkma iradesiyle ilgili bir durumdur. Ülkemizin bu hakkını engellemeye yönelik tavırları, kimden gelirse gelsin doğrudan Türkiye'nin varlığına yönelik bir girişim olarak kabul ediyoruz.

Suriye’de yarım milyona yakın insanın katledilmesi hakkında kılını kıpırdatmayanların Türkiye'nin verdiği tepkiye söz etmeleri umurumuzda değildir. Türkiye, angajman kurallarını sadece kendisine yönelik fiili saldırılarla sınırlı olmaktan çıkarıp PYD ve DAEŞ başta olmak üzere her türlü terör tehdidini kapsayacak şekilde genişletme hakkını kullanacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hiçbir vatandaşının canı, dünyanın herhangi bir bölgesinde yaşayan vatandaşlarının veya insanlarının canlarından daha az değerli değildir. Aynı şekilde Suriye'de, Irak'ta, Filistin'de, Ukrayna'da ve dünyanın çeşitli bölgelerinde katledilen hiçbir mağdurun, mazlumun canı da Batı ülkelerindeki insanların canından kıymetsiz görülemez.

TÜRKİYE HER TÜRLÜ OPERASYON YAPMA HAKKINA SAHİPTİR

Bu ülkeler kendi vatandaşlarına saldırılarda çok şiddetli tepki verirken Türkiye’den sabır ve metanet istemeleri saygısızlıktır.

Türkiye, karşı karşıya olduğu tehditlerle mücadele noktasında, Suriye'de ve terör örgütlerinin yuvalandığı her yerde gerekli gördüğü her türlü operasyonu yapma hakkına sahiptir.

Bunların önünde profesör, aydınlık olması hiç önemli değil. Türkiye angajman kurallarını sadece kendine yönelik saldırılar olmaktan çıkarıp PYD ve DAEŞ dahil her türlü teröre karşı kullanmaktan çekinmeyecektir. Türkiye’nin herhangi bir vatandaşının canı dünyada yaşayan herhangi bir yerindeki insandan daha az değerli değildir.

KARŞIMIZA KİM ÇIKARSA ÇIKSIN TERÖRİST KABUL EDERİZ

Saldırıları gerekirse kaynağında yok ederiz. Dünya’nın diğer tarafından gelip sözümona DAEŞ ile mücadele edeceğiniz söyleyenler Türkiye’yi sınırlarına hapseder.

Nefsi müdafaa durumundayken karşımızda kim çıkarsa çıksın onu terörist kabul ederiz.

Birileri ısrarla ülkemizi terörle, terör eylemleriyle, güvenlik sorunlarıyla eş tutmaya, böyle bir algının içine yerleştirmeye çalışıyor. Ülkemizde bu tür sorunlar yok mu? Elbette var ama Batı ülkelerindeki metropoller başta olmak üzere dünyanın her yerinde benzeri sorunlar var. Bu konular gündeme geldiğinde diğerlerini görmezden gelip Türkiye'yi odağa yerleştirmek kesinlikle objektif değildir, doğru değildir. Bugün Türkiye, yanı başında yaşanan savaşlara, küresel terör örgütlerinin doğrudan hedefinde olmasına rağmen açık söylüyorum hala dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir."