Dünyaca ünlü Der Spiegel’in yeni sayısının kapağında, 'Sen kimsin ki Türkiye'yi tehdit ediyorsun sıçan' başlıklı haberinde, 'Almanya'nın göbeğinde Erdoğan adına kışkırtma ve gözdağı' alt yazısıyla gazeteci Can Dündar, Sol Parti Federal Parlamento milletvekili Sevim Dağdelen, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ve Berlin'deki Liberal Cami kurucusu avukat Seyran Ateş'in ağzı bantlı fotoğraflarına yer verildi.

İç sayfadaki "Herkes bir kez ölür" alt başlıklı Der Spiegel dergisinin haberi, Maximilian Popp, Jörg Diehl, Katrin Elger ve Martin Knobbe'nin imzasını taşıyor. 

Der Spiegel'in 7,5 sayfalık haberinde Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni gazeteci Can Dündar’ın, gerek e-posta ile gerekse de Twitter ve Facebook üzerinden hemen her gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yandaşları tarafından tehdit edildiği, “terörist ve Alman gizli servisinin ajanı olmakla suçlanarak” hakaret uğradığı belirtiliyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Can Dündar’ın Türkiye kökenli taksi şöförleri tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiğine yer verilen haberde, Dündar'ın kendisine bir otomobil satın aldığına dikkat çekiliyor. 

Federal Parlamento milletvekili Sevim Dağdelen (Sol Parti) ile Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’in de ölüm tehditleri aldığı ileri sürülen haberde, İspanya'da Türkiye'nin çıkarttığı kırmızı bülten sonucu bir gün gözaltında kalan yazar Doğan Akhanlı, Lale Akgün (SPD eski vekili), Almanya Kürt Toplumu Başkanı Ali Ertan Toprak ile Yeşiller Partisi eski federal milletvekilli Memet Kılıç var.