Almanya’nın Hamburg kentinde 7-8 Temmuz’da gerçekleşecek G20 zirvesine katılmak üzere Türkiye’den gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cezaevine girmeden bir süre önce gazeteci Ahmet Şık’ın Hamburg’da konakladığı aynı otelde kalacak.

Basında yer alan haberlere göre Erdoğan Hamburg Belediye Sarayı’nın hemen yakınında Alter Wall 40 adresindeki beş yıldızlı Sofitel Oteli’nde kalacak.

Hatırlanacağı üzere Merkezi Hamburg'da bulunan internet haber sitesi Avrupa Postası Hamburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi amfisinde 22 Ekim 2016 tarihinde “Türkiye nereye gidiyor?” başlıklı panel düzenlemişti. Panele Türkiye’den Ahmet Şık ile Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Federal Parlamento eski milletvekili siyasetçi Memet Kılıç (Yeşiller) konuşmacı olarak katılmıştı. Avrupa Postası Genel Yayın Yönetmeni Adil Yiğit’in organize ettiği panelde Ahmet Şık, ‘Türkiye bölünüyor‘ diye bas bas bağıran, milliyetçilik edebiyatı yapan AKP’nin asıl kendisi Türkiye’yi bölüyor. Türkiye AKP’li olanlar ile olmayanlar arasında bölünmüş durumda. Bizden olan ile olmayan arasında. Mevcut yapı itibariyle Türkiye zaten şu an bölünmüş durumda. O halde bırakın da bölünsün’ şeklinde konuşma yapmıştı.

Panelde Şık,  AKP ve Gülen Cemaatinin birbirinin suç ortakları olduğunu ve çıkar meselelerinden ters düştüklerini kaydederek “Türkiye uçurumun dibine düşmüş durumda. 15 Temmuz’da yaşanın senaryo olduğunu düşünen muhalif anlayış var. Ben onlardan değilim. İktidar senaryosu olmadığı gerçekten bir darbe kalkışması olduğunu düşünüyorum. Darbenin arkasındaki güçlerden birisi Gülen Cemaati ve ona bağlı olan bir takım unsurlar. En önemli aktörlerden birinin Gülen Cemaati olduğunu düşünüyorum. Buna dair bir kuşkum kalmadı. Ama esas sormamız gereken diğer aktörler. Çünkü bu Gülen Cemaati’nin tek başına yapabileceği bir darbe kalkışması değildir’ şeklinde konuşma yapmıştı.

'AKP SUÇA BULAŞMIŞ BİR MAFYA ÖRGÜTÜDÜR'

Şık Hamburg’da düzenlenen panelde konuşmasını şu şekilde tamamlamıştı. AKP suça bulaşmış bir mafya örgütüdür. AKP’ye siyasi parti muamelesi yapmak doğru değil. Örgütlenmesi de tıpkı mafya gibi. Lideri var, alt örgütlerı var. vs vs. Bu örgüt her türlü suça bulaşmış bir örgüt. AKP’yi ayakta tutan tek şey Erdoğan korkusu. İçlerinde Erdoğan’a karşı olanlar bile darbe yanlısı suçlanma endişesiyle korktuklarından seslerini çıkaramıyorlar.’

Süheyla Kaplan / Almanya