“Kürtlerle çatışmalar devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim çağrısı yaptı” başlıklı yazıda dergi, Erdoğan'ın bu defa geçtiğimiz Haziran’daki seçimlere göre partisinin daha fazla oy almayı umut ettiğini yazdı

 

7 Haziran'daki seçimlerde HDP'nin yüzde 13 oranında oy elde ettiğini hatırlatan yazı şöyle devam etti: “Bir ay önce, Türkiye iki yıldır barış görüşmelerine birden bire nokta koydu. Bundan sonra şiddet ve milliyetçilik giderek yükseldi. Erdoğan, bu yükselen tansiyonun Türk seçmenlerinin HDP'den uzaklaşarak AKP'ye dönmelerine öncülük etmesini umut ediyor.”

 

Guardian gazetesi de Türkiye’nin PKK ile güvenlik kuvvetleri arasında giderek artan şiddetin arasında yeni bir seçime doğru gittiğini yazdı.

 

Gazete, Türkiye'de 1 Kasım'daki yapılması planlanan erken seçimlerden önce geçici bir hükümetin kurulacağını aktarırken Türkiye'nin bir yandan da ABD'nin yürüttüğü IŞİD'a karşı mücadele etkin rol aldığına vurgu yaptı.

 

Guardian haberinde ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalifleri geçtiğimiz Haziran’da yapılan seçimlerde AKP'nin oylarını bölen HDP'ye olan desteği azaltmak ve milliyetçilerden oy kazanmak için PKK'ya saldırdığı gerekçesiyle Erdoğan'ı suçluyorlar'' diye yazdı.

 

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Financial Times Türkiye'nin Kasım ayında erken seçime gidebileceğine dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koalisyon görüşmeleri sırasında ilgi odağı olmamaya dikkat ettiğini ancak kısa bir süre önce kendini yine ileri sürdüğünü yazdı.

 

Türkiye'nin güneydoğusundaki şiddet olayları ve Türk lirasındaki değer kaybının arasında seçim kampanyasının sert geçebileceği yorumunu yapan gazete, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın 10 aydır en düşük sayıyla kapandığını aktardı.