Die Welt gazetesi Suriye ile ilgili diplomatik girişimlerin sonuçsuz kalmasının nedenini uzun vadede bölgeyi ABD'nin nüfuzundan arındırmayı amaçlayan Rusya'da aramak gerektiğini belirttiği yorumunda şu satırlara yer veriyor:

"ABD ve Rusya ne zaman, Suriye'de ateşkes kararlaştırılması, ya da en azından Halep'in Suriye ve Rusya tarafından bombalanmasına son verilmesi için görüşse olan, yoğun bombardıman altındaki sivillere oluyor. Anlaşılan Rusya müzakereleri Batı'yı oyalayıp nihai hedefine ulaşabilmek için kullanıyor. Moskova'nın amacı bütün tarafların kabul edebileceği barışçı çözüm bulunması değil, Suriye'deki muhalefeti tamamen bertaraf edip Amerika ve Batı'nın Ortadoğu'daki nüfuzunu kırmaktır.”

Suriye barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını Berliner Zeitung şöyle yorumluyor:

"Vladimir Putin Suriye'de Rusya'nın onaylamayacağı çözümlere izin vermeyen bir yenişmezlik ortamı yarattı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Halep'in doğusundaki son hastanenin de bombalanarak yerle bir edilmesinden bir gün sonra Sergey Lavrov ile buluşması da buna işaret ediyor. ABD'nin baygın hali Moskova için büyük gurur vesilesi oluyor. Kremlin, Rusya olmadan Suriye'nin barışa kavuşturulamayacağını bütün dünyaya gösterdi. Ancak Kremlin kendi katkısıyla da Suriye'de barış sağlanamayacağını kanıtlamak durumuna düşmemeye dikkat etmelidir.” DW/Derleyen: A. Günaltay