Berkin Elvan davasına bakan savcı Mehmet Sevim Kiraz'ı DHKC'nin adliyede rehin aldığı öne sürülüyor. Bir açıklama yapan örgüt, üç saat içinde talepleri yerine getirilmezse savcıyı öldüreceğini duyurdu. 

İçeriden silah sesi duyuldu, özel tim adliyeye girdi.

İstanbul’daki Çağlayan Adliyesinin 6. Katında bulunan, Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz’ı odasında rehin aldılar. 

Örgütün sitesi, "Devrimci Halk Kurtuluş Savaşçıları şu anda Berkin Elvan soruşturmasına bakan savcıyı rehin aldılar. Talepleri yerine getirilmediği takdirde Savcıyı ölümle cezalandıracaklarını açıkladılar" ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınmasının ardından başına silah dayalı halde fotoğraflar  yayınlandı.

Militanlar saat 15.36’ya kadar talepleri yerine getirilmezse savcıyı öldüreceklerini açıkladı. DHKC'nin talepleri ise şöyle sıralandı:



1-Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi…

DHKC tarafından yapılan açıklamada "taleplerin yerine getirilmediği" takdirde savcının öldürüleceği duyuruldu. 

'Adliyeye elimizi kolumuzu sallaya sallaya girdik'

İMC TV editörlerinden Candan Yıldız, telefonla savcıyı rehin alan kişilere ulaştı. İMC TV'de canlı yayında konuşmaları aktaran Candan Yıldız, silahlı kişilerin 12:30'da savcıyı rehin aldıklarını ve 12:36'da bunu sosyal medyadan duyurduklarını söyledi.

Silahın içeri nasıl sokulduğunu soran Yıldız'a verilen cevap "Elimizi kolumuzu sallayarak girdik" oldu.

'Kapıyı zorlamasınlar diye ateş ettik'

Yıldız, silah seslerinin kaynağını sorduğu kişilerin kendisine "Savcıyı rehin alırken kapıyı kapattık. Özel güvenlik kapıyı zorladı. Biz de kapıyı daha fazla zorlamasınlar, daha fazla ilerlemesinler diye bir iki el ateş ettik" cevabını verdiğini aktardı.

İMC TV editörü, konuştuğu kişinin sesinde bir kararlılık hissettiğini belirtti ve "Şu andaki taleplerinin müzakere edilebilirliğine dair umutsuzluk hissine kapıldım" dedi.

15:20
SAVCININ YAKINLARI ADLİYEDE

Çağlayan Adliyesi önündeki BBC Türkçe muhabiri Çağıl Kasapoğlu'nun bildirdiğine göre savcının yakınları adliyeye girdi. Tahliye edilen binanın ana kapısının önünde gazeteci ordusu var.
15:18

'Tüm Gezi dosyalarına bakıyordu'

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, "Rehin alınan Savcı Kiraz, geçen yıl ekim ayında Gezi Parkı dosyalarına bakmakla görevlendirilmişti. Berkin Elvan’ın öldürülmesinin yanı sıra Lobna Allami, Okan Özçelik, Volkan Kesanbilici, Erdal Sarıkaya, Aydın Aydoğan ve Burak Ünveren’in de aralarında olduğu, Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralananlar hakkındaki soruşturma dosyalarını da yürütüyordu. Savcı Kiraz’ın yürüttüğü soruşturmalarda, şüpheli kamu görevlilerinin tespiti aşamasına gelinmişti."

15:10
Çağlayan Adliyesi'ndeki bütün katların boşaltıldığını bildirildi.

BERKİN ELVAN'IN BABASI: KAN DÖKÜLMESİN

Gezi olayları sırasında polisin attığı gaz fişeği ile hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan görüntülü bir mesaj yayınladı. Sami Elvan "Biz adalet istiyoruz. Hiç kimsenin burnunun kanamasını istemiyoruz. Başka annelerin de ağlamasını istemiyoruz" dedi.