„Bu haliyle bile, yandaş medyadan daha dolu…“

SÖZCÜ’ye düzenlenen operasyon dünyada büyük yankı uyandırırken, Avrupa’nın en önemli siyasi dergisi Der Spiegel, gelişmeleri anında duyuruyor.

19 Mayıs günkü operasyonu geniş işleyen dergi, bu kez SÖZCÜ’nün boş sayfalarla yayınlandığı „19 Mayıs basın özgürlüğü özel sayısı“nın tiraj patlaması yaptığını okurlarına duyurdu.

ÖYLE BİR SAYIYLA YAYINLANDI Kİ…

Der Spiegel, „İki çalışanı gözaltında, iki kişi hakkında arama kararı var. Hükümeti eleştirel yayınlar yapan SÖZCÜ, baskılara karşı çok özel bir sayıyla piyasaya çıktı. ‚SÖZCÜ susarsa, Türkiye susar‘ sloganını kullanan SÖZCÜ, 19 Mayıs Basın Özgürlüğü Özel Sayısı’yla yapılan operasyona karşı tepkisini koydu. Gazete, Türkiye’de 20, Avrupa’da ise 10 boş sayfa ile yayınlandı“ diye yazdı.

Ardından SÖZCÜ’nün Avrupa temsilcisi Ali Gülen  ile yaptığı görüşmeyi aktaran dergi, şöyle devam eitt:

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBEYE KARŞI

„Bu tepkinin sadece gözaltılar ya da arama kararlarına karşı olmadığını, Türkiye’deki basın özgürlüğüne vurulan darbelerle ilgili olduğunu özellikle vurguluyorlar. Ama en çok şaşırtan, bu tepkinin getirdiği büyük başarı. Gazetenin bayi satışında yüzde 40’lık artış oldu. Gazetenin yöneticileri, okurlarından, boş sayfaların bile yandaş medyadan daha dolu olduğu mesajları geldiğini söylüyor.“

BİR YERLERE YAMA YAPMA ÇABASI

İstanbul Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmayla ilgili bilgi de veren dergi, yandaş medyadana SÖZCÜ’ye karşı yöneltilen kampanyaya da dikkat çekti. SÖZCÜ’nün Fetullah Gülen Cemaati ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını vurguladı.

Dergi, Anadolu Ajansı ile hükümete yakın SABAH Gazetesi’nin konuyla ilgili haberlerini de hatırlattı.

Süheyla Kaplan / Avrupa Postası