Fikri ve Sinai Haklar Soruşturma Bürosu’nda görevli olan savcı Nadi Türkarslan, genel soruşturmaya, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Abdulvahap Yaren ise Fikri ve Sinai Haklar’a atandı. Kodalak, Deniz Feneri yolsuzluğu soruşturmasında örgüt suçundan takipsizlik vermişti.

Ankara Başsavcısı Harun Kodalak, Ankara Adliyesi’nde görevli cumhuriyet savcılarına ilişkin yeni bir işbölümü yaptı.

Genel Soruşturmaya Bakan Başsavcı vekili Hüseyin Şahin’in görevleri arasına Parlamenter Suçlar Bürosu da eklenirken, cemaat ana soruşturmasının da bulunduğu Anayasal Büroya 3 yeni savcı daha getirildi. Başta siyasiler olmak üzere Cumhurbaşkanlığı danışmanları, gazeteciler, hakimler ve iş adamlarının aralarında bulunduğu 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla, aralarında Emniyet eski İstihbarat Dairesi Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak’ın da bulunduğu 50 polis hakkında dava açan Memur Suçları Bürosu Savcısı Alpaslan Karabay ile Şanlıurfa Başsavcıvekilliğinden düz savcı olarak Ankara’ya atanan Velihattin Eldemir ve Sincan’dan atanan Selda Binboğa Karakuş bu büroda görevlendirildi. Böylece ilk kez bir kadın savcı da Anayasal Büro’da görevlendirilmiş oldu. 28 Şubat’ın sivil ayağına bakan Savcı Aytekin Cenikli ise bu bürodan alınarak Bilişim Suçları Bürosuna verildi.

Deniz Feneri savcıları

Deniz Feneri soruşturmasından el çektirilerek yargılanan 3 savcının yeri de yeni iş bölümüyle değişmiş oldu. Fikri Sınai Haklar Bürosu’nda görevli Savcı Nadi Türkaslan Genel Soruşturmaya, Mehmet Tamöz ise Kaçakçılık bürosuna verilirken, Abdulvahap Yaren de Kaçakçılık Bürosundan alınarak Fikri Sınai Haklar Bürosuna getirilerek, sirkülasyona uğratıldı.

Kodalak’ın Başsavcılığa yükselişi, Deniz Feneri’nde "örgüt yok" dedikten sonra olmuştu. Kodalak, Deniz Feneri soruşturmasında Almanya’nın adli yardım talebini reddettikten sonra Başsavcıvekili olmuş, "örgüt yok" dedikten sonra da Ankara Başsavcılığına getirilmişti.(Cumhuriyet)