76 kilo Almanya Şampiyonu Özen'in maçını HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da izledi.

Demirtaş: 'Bu şampiyonluk eldivenini Cizre ve Sur'da direnen halkımıza adıyorum'

Almanya'nın Hamburg kentinde Arena Spor Salonu'nda Sauerland Boks Klübü tarafından düzenlenen Kıtalararası Şampiyonluk yarışmasında Dersim doğumlu Hamburg'da yaşayan boksör İsmail Özen Gürcistanlı rakibi Ramazi Gogicheshivi'yi üçüncü raundda nakavtla yenerek orta hafif siklette şampiyonluk eldivenini almaya hak kazandı.



SALONA KÜRT ULUSAL MARŞI İLE GİRDİ

Boksör İsmail Özen salona Kürt ulusal marşıyla girerken, Demirtaş ise kürtçe müzikle girdi.

Alman kanallarının canlı yayın yaptığı çekimde taraftarlar " Kürdistan faşizme mezar olacak, " Biji Selo" sloganları attı.



Şampiyonluk sonrası ringe çıkan Demirtaş "Bu eldiveni Cize ve Sur'da devlet katliamına karşı direnen halkımız adına alıyorum. Bu şampiyonluk eldiveni Cize ve Sur'un yeniden inşası adına yapılan yardım kampanyasında en yüksek bağışı yapana verilecektir. Bundan sonra İsmail Özen'i dünya şampiyonluk yarışmasında da görmek istiyoruz" dedi.

Daha önceki yarışmalarında kazandığı boks eldivenlerini ve maçta elde edilen gelirleri Kobani'nin yeniden toplumsal insası adına bağışta bulunan Özen şampiyonluk maçı sonrasında yaptığı konuşmada " Bu eldiveni Diyarbakır ve Cizre halkı adına Selahattin Demirtaş'a takdim ediyorum" dedi.



İsmail Özen'i Demirtaş'ın yanı sıra Hamburg'un en zengin ailesine mensup olan Michael Otto'nun 42 yaşındaki kızı olan nişanlısı Janina Otto izledi.  

Süheyla Kaplan