Bild: “Erdoğan'ın gösterişli Sarayı kaçak ilan edildi”

Sarayın sit alanı üzerinde olduğu için dava edildiğini hatırlatan gazete,” Türkiye’nin en üst idare mahkemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tartışmalı sarayını resmen kaçak yapı olarak tescilledi”

 

Stern: “Erdoğan’ın gösterişli sarayı kaçak ilan edildi”

“Bu Cumhurbaşkanının hiç hoşuna gitmeyecek. Recep Tayyip Erdoğan resmi konutu “makul” olarak nitelendirse de, idare mahkemesi 1100 odalı yapıyı illegal ilan etti.”

 

Die Welt: “Erdoğan’ın gösterişli sarayı kaçak ilan edildi”

“Türkiye’de en yüksek idare mahkeme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışmalı sarayını yasadışı ilan etti. Kararla birlikte inşaat ruhsatı da geçersiz oldu.”

 

Der Spiegel: “Mahkeme Erdoğan’ın sarayını kaçak ilan etti”

“Dev yapının 1000 odası var ve yüzlerce milyon Euro’ya mal oldu. Kararla birlikte resmen illegal bir yapı haline geldi. Türk yargıçlar Erdoğan Sarayı'nın iznini geri aldı.”

 

Süddeutsche Zeitung: “Erdoğan’ın Sarayı kaçak bir yapı”

“200 bin metrekare, 1100’den fazla oda. Türkiye Cumhurbaşkanı abartılı bir binada oturuyor. Türkiye’nin en yüksek idare mahkemesi binanın hiç yapılmaması gerektiğine hükmetti.”

 

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): “Mahkeme karar verdi; Erdoğan’ın sarayı kaçak bir yapı”

 

“Türkiye Cumhurbaşkanının sarayı daha bir yıldan kısa bir süre önce açıldı. Gösterişli yapı, muhalefetin hedefinde. Şimdi de bir mahkeme binayı kaçak olarak ilan etti.