Halen Milletvekili olan Sosyal Demokrat Partili Yıldız Akdoğan Kopenhag-Bronshoj, Sosyalist Halk Partili Özlem Sara Çekiç Kopenhag merkez, Liberal Partili Fatma Yeliz Öktem Horsens bölgesinden aday gösterilirlerken, Sosyal Demokrat Özkan Koçak Kopenhag ve Sunbyöster, Liberal Partili Ömer Çiftçi Kopenhag, Radikal Partili Emrah Tuncer Holbaek büyük bölge, Radikal Partili Özkan Ekiz Kopenhag Vestegenen, Sosyalist Halk Partili Bilal İnekçi Brondby-İshoj, Sosyalist Halk Partili Serdal Benli Kopenhag-Gladsaxe ve babası Türkiye kökenli olan Sosyal Demokrat Lars Aslan Rasmussen Kopenhag-Norrebro bölgelerinden aday gösterildiler.

Adaylardan Yıldız Akdoğan ve Özlem Sara Çekiç, 2007 genel seçimlerinde Danimarka Parlamentosuna seçilme başarısını gösteren ilk Türk ve göçmen asıllı kadın politikacı olmuşlardı. Yıldız Akdoğan 2011 seçimlerinde milletvekili seçilemeyip yedekte kaldı, 21 Ekim 2014’de Karen Hakkerup’un siyasetten ayrılması üzerine tekrar Milletvekilliği görevini sürdürdü. Eşi de aynı partiden Arhus şehri belediye meclisi üyesi olan Fatma Yeliz Öktem ise ilk kez 2011 yılı genel seçimlerinde Liberal Partiden Milletvekili seçilme başarısını gösterdi. Danimarka parlamentosuna seçilme başarısını gösteren ilk Türk ise Sosyal Demokrat Partiden Hüseyin Araç olmuştu. Arhus bölgesinden aday gösterilen Hüseyin Araç 8 Şubat 2005 yılında yapılan erken seçimlerde milletvekili seçilmiş 13 kasım 2007 yılına kadar milletvekilliği devam etmişti.

Türkiye kökenli adayların ortak yanlarının, izledikleri politikaların sadece göçmenlere yönelik değil, ülkenin bir vatandaşı ve siyasetçisi olarak ülke sınırları içinde yaşayan Danimarkalı, göçmen her kese yönelik olduğu belirtiliyor. Yaklaşık 35 bin Türkiye kökenli Danimarka vatandaşının bulunduğu ülkede, en az 4 Türkiye kökenli milletvekilinin seçilmesi bekleniyor. Danimarka vatandaşı olmayan Türkler ise genel seçimlerde oy kullanamıyorlar..