Uyarı yazısında, Danimarkalıların Irak sınırına 10 km mesafeden uzak durmaları istenerek, diğer bölgeler için daha önce yapılan uyarıların geçerli olduğu belirtildi.

 

Danimarkalıların normalde Türkiye sınırları içinde rahat yaşadıkları belirtilen yazıda "Türkiye'de çok büyük terör riski var. İstanbul'da son zamanlarda meydana gelen saldırılar nedeniyle turistler de tehlike altındadır. Teröristlerin hedefi Türk polisi ve askeridir ancak son zamanlarda güney doğuda çeşitli hedefler olmuştur. Türkiye, PKK ve IŞID arasındaki çatışmalar, Suriye'deki gelişmeler nedeniyle Türkiye'de güvenlik önlemleri arttırılmıştır. Danimarkalıların Irak ve Suriye'ye 10 km kadar olan bölümüne gitmemeleri tavsiye edilir. Türkiye' de PKK ve diğer terör örgütleri tarafından sık sık saldırılar gerçekleştiği için terör rizikosu önemli ölçüde artmıştır. Bazı dinci terör örgütlerinin Danimarka'ya yönelik tehditleri nedeniyle Danimarkalıların çok dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.

 

Uyarıda her zaman olduğu gibi Türkiye'deki trafik kazaları, hırsızlık, kapkaç, deprem gibi tehlikelere de değinilerek, olası bir olay durumunda Danimarkalılara yardımcı olunabilmesi için, Türkiye'ye gidenlerin kalacakları süreye bakmadan Dışişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan listeye adlarını yazdırmaları istendi.