Cumhuriyet gazetesinin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde başlatılan dayanışma kampanyasına yurt dışında yoğun ilgi bekleniyor.

Abone olanlar Cumhuriyet gazetesi tarafından kendilerine yollanan şifre ile basılı gazeteyi ekrandan okuyabilecekler. 
www.cumhuriyet.com.tr’de yer almayan haber ve yazılara böylelikle ulaşabilecekler.

Kampanya ile esas olarak Cumhuriyet’e yönelik ağır kuşatmanın en kritik ayağını oluşturan mali kuşatmayı kırmak hedefleniyor. Yıllık abone ücreti ise sadece 48 Euro



Konuya yönelik Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç şu açıklamada bulundu:

Değerli Cumhuriyet dostları,

Sizlere bu günlerde yaşamsal değeri ve anlamı olan bir Cumhuriyet’le dayanışma projesi için yazıyoruz.

Biliyorsunuz, Cumhuriyet hem hukuki, hem cezai hem de mali bir kuşatma altında. Sözünü ettiğimiz kuşatmanın hukuki ve cezai yönlerini çok geniş bir hukukçu ekibinin desteği ile yani kendi olanaklarımızla göğüsleyebiliyoruz.

Ancak mali kuşatmayı aşmamız hiç de kolay değil ve siz Cumhuriyet dostlarının desteğine acilen ihtiyacımız var. Bu amaçla Cumhuriyet susarsa, susturulursa sizin de susturulmuş olacağınız gerçeğinden hareketle mali kuşatmayı kırabileceğimiz bir dayanışma projesi ürettik.

Avrupa’daki dostlarımızın basılı gazeteye abone olarak ulaşmaları kolay değil. Bu bağlamda işleyen bir abone sistemi yok ve gecikmeli olarak bile olsa çok pahalı.

Cumhuriyet’i izlemeniz için bir seçenek olarak Cumhuriyet.com.tr adresindeki internet portalimiz düşünülebilir. Ancak basılı Cumhuriyet’in bütün haberleri ve makaleleri orada yer almıyor. Buna karşılık basılı gazetenin bütün sayfalarını internet üstünden sizlere iletmek mümkün. 

Sizlerden ulaşabildiğiniz bütün Cumhuriyet dostları ve okurlarını E-Cumhuriyet’e abone yapmanızı, böylece Cumhuriyet üstündeki mali kuşatmayı kırabilmemiz için bizlere omuz vermenizi diliyoruz.

Cumhuriyet’i ancak kendilerine vereceğimiz bir şifre ile izleyebilecekleri PDF görüntüsüne ulaşmaları için abone olanların yılda sadece 48 Euro ödemeleri gerekiyor.

Dileyen kendi abone olur, dileyen kendisinin yanı sıra tanıdıklarına Cumhuriyet E-Gazete aboneliği armağan edebilir.

Bu abone kampanyasını başarıya ulaştırmak, mümkün olduğunca kitleselleştirmek için bizlere destek vereceğinizi umuyor ve diliyoruz.

Hepinize şimdiden teşekkürler ve selamlar...

Orhan Erinç

(Cumhuriyet Vakfı Başkanı)