Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir’in de katıldığı kitabın tanıtım toplantısında konuşan Mehmet Daimagüler, Federal Savcılığın NSU davasının tüm yönleriyle aydınlığa kavuşmasını engellediğini iddia etti.

Savcılığın davanın başından beri NSU terör örgütünün üç kişiden oluştuğu tezini savunduğunu belirten Daimagüler, Münih’te görülen davada baş sanık Beate Zshaepe’nin yanında dört kişinin daha örgüte yardım ve destekten yargılanmasına dikkati çekti. Daimagüler, ayrıca duruşmalarda dinlenen 24 tanığın, açıkça NSU elebaşlarına yardım ve yataklık yaptıklarını itiraf ettiklerini söyledi ve “O zaman bu örgüt sadece üç kişiden oluşmuyor” dedi.

İstihbarat teşkilatıyla polisi de eleştiren Daimagüler, güvenlik birimlerinin ‘insanları hunharca öldüren Alman olamaz’ zihniyetiyle hareket ettiklerini savundu.

POLİS ÖZÜR DİLEMEDİ
Polisin cinayetlerden sonra kurban ailelerinden şüphelenmesini ve onları sorgulamasını eleştiren Daimagüler, “Dava boyunca birçok polis memuru tanık olarak dinlendi. Şimdiye kadar hiçbir polis, kurban ailelerine ‘Size iyi davranmadık’ diye özür dilemedi” dedi. Daimagüler, “Cinayetler tüm yönüyle aydınlanıncaya kadar peşini bırakmayacağız. Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıyacağız” diye konuştu.

ÖZDEMİR: İNANCIM SARSILDI
Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir de, seri cinayetlerde başından itibaren ırkçılıktan şüphelendiğini ancak ‘Almanya bir hukuk devleti, böyle bir şey olsa aydınlanır inancıyla bir suçlamaya gitmediğini, olay ortaya çıkınca bu inancının sarsıldığını’ söyledi.