Avustralya'da, Yeni Zelanda'daki cami saldırısının nedeninin "Müslümanların ülkeye göçü" olduğunu söyleyen bağımsız senatör Fraser Anning'in kafasında yumurta kırılmıştı.

Irkçı Senatör Anning’e yumurtalı protesto düzenleyen 17 yaşındaki Will Connolly sosyal medyada “egg boy” (yumurta çocuk) olarak anılmaya başlandı...

Anning'in destekçileri Will Connolly adındaki protestocuyu yere yatırmış ve şiddet uygulamıştı. Gözaltına alınan Will Connolly ardından serbest bırakılmıştı.

Senatör Anning’e yumurtalı protesto düzenleyen 17 yaşındaki Will Connolly sosyal medyada “egg boy” (yumurta çocuk) olarak anılmaya başlandı. Yumurtalı protesto anı tüm dünyada haber olurken, sosyal medyanın gündemine oturdu.

"BUNU ZOR YOLDAN ÖĞRENDİM"

Gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra kısa bir video yayınlayan Connolly, “Politikacılara yumurta atmayın, aynı anda 30 bogonla (yerel dilde kullanılan bir argo) mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz. Bunu zor yoldan öğrendim” diye konuştu.

Will Connolly’nin sosyal medya hesaplarında spor yaparken, arkadaşlarıyla vakit geçirirken, eğlenirken fotoğrafları yer alıyor. Dünya basınında Connolly’nin ülkenin en tartışmalı senatörlerinden biri olarak gösterilen Anning’e yumurtalı protesto yapmasındaki motivasyonun ne olduğuna dair bir ipucunun olmadığı belirtildi. Fakat protestodan sonra Connolly’ye “sen bir meleksin”, “efsanesin”, “senin gibi daha fazlasına ihtiyacımız” var gibi destek mesajlarının geldiği ifade edildi.

Connolly’nin hayranları GoFundMe internet sitesinde destek olmak için bir kampanya başlattı. Birkaç saat içerisinde 3 bin dolara yakın bağış toplandığı belirtildi. Bağış sayfasındaki açıklamada, toplanan paranın “daha fazla yumurta için” harcanacağı ifade edildi.