Alman milyarderlerinden Otto Versand markasının sahibi Michael Otto'nun kızı ile evli profesyonel boksör İsmail Özen, haftalık haber dergisi Focus muhabiri Thomas Hauser’e, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dergi Kürt kökenlı Özen için “Türkiye’de tutuklama kararıyla aranıyor, Erdoğan’la hesaplaşıyor” başlığını kullandı.

Focus, İsmail Özen’e karşı “terör propagandası” gerekçesiyle üç dava açıldığını ve bundan dolayı da geçtiğimiz şubat ayı başında Hamburg Türkiye konsolosluğu tarafından pasaportuna el konulduğu haberini paylaştı.

Türkiye’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tatilciler için sarf ettiği tehditleri hatırlatan Hauser’e Özen şu yanıtı veriyor:

'TÜRKİYE'DE BİR DİKTATÖRLÜK SÖZ KONUSU'

“Böyle açıklamalara şaşırmıyorum. Bu tehditlerle Türkiye’nin bir hukuk devleti olmaktan ne kadar uzaklaştığını görebiliriz. Türkiye’de her şeyin Erdoğan tarafından kontrol edildiği bir diktatörlük söz konusudur.”

Özen, Türkiye de yargının Erdoğan’ın emirlerine göre hareket ettiğini belirterek, “O, hâkim ve savcıları denetimine almış. Bunlar mafya yöntemleridir. Erdoğan’ın ülkeyi soktuğu bu hal beni gerçekten üzüyor,” şeklinde konuştu.

“İnsan hakları dikkate alınmıyor, basın özgürlüğünden hiç bahsedilemez. Gazeteciler ya tutuklanıyor ya da ülkeye sokulmuyorlar. Daha birkaç gün önce Alman gazetecilerin akreditasyonları reddedildi. Bu da haberlerin resmî tatile çıktığı anlamına geliyor,” dedi. 

31 Mart yerel seçimlerinin bir dönüm noktası olduğunu belirten Özen, bunun farkında olan Erdoğan’ın saldırı dozunu daha da artırdığını, muhalefetin tümünü ‘terörist’ ilan ederek ülkeden kovmakla tehdit ettiğini vurguladı.

ERDOĞAN BİR İÇ SAVAŞ ÇIKARMAK İSTİYOR

Özen, “Erdoğan saldırganlığı ile bir iç savaşı provoke etmek istiyor. Seçimleri kaybederse, ülkeyi bir kaosun içine sürüklemesinden endişeleniyorum,” şeklinde konuştu.

Özen, Batı ile sıkı bir bağın Türkiye’yi doğru yola getirmek için önemli olduğunu anlattı.