Gazetecilik yaşamına Münih’te Ekim 1968’te Tercüman gazetesinde başlayan Sezer, son olarak Milliyet gazetesinde yazmıştı. Sezer’in Marriot otelindeki veda törenine aralarında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da bulunduğu çok sayıda seçkin davetli katıldı. Bir çok Türk sivil toplum örgütü temsilcisinin plaketler verdiği Sezen, çok duygulu anlar yaşadı. Konuşmalar esnasında heyecandan konuşmakta zorlanan Sezer, göz yaşlarını tutamadı.  


SEZER BİR EKOLDÜ

Kendisine Münihli Türk gazeteciler adına da plaket verilen Sezer’in jübile davetine İstanbul'dan katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç bir konuşma yaptı. Kendisi de eski bir gazeteci olan Kılıç konuşmasında “İrfan Sezer'den Münih'te görev yapan bütün gazetecilerin bir şeyler öğrenmiştir. Sezer, gazetecilik konusunda bir ekoldür” dedi. Ali Kılıç, eski bir Münihli gazeteci olarak İrfan Sezer'e minnet borcunun olduğunu ve her zaman gazeteciliğin ince noktalarını da kendisinden öğrendiğini büyük bir gururla her yerde anlattığını söyledi.


BİR ÖMÜR MÜNİH

Gazeteci olarak 45 yıl boyunca yaşadıklarını “Bir ömür Münih” adlı kitabında toplayan İrfan Sezer, kitabını imzalayıp tek tek konuklara dağıttı.  Sezen, kitabıyla ilgili olarak “bu kitapla çok sevdiğim dostlarımla yeniden buluşma yaşayacağımı biliyorum. İyi ki vardınız dostlarım. İyi ki varsınız” dedi. Orhan Atlıoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı Sezer’in jübile gecesine Mesut Somalı ve arkadaşları, Derdiyoklar Ali ve Duru şarkı ve müzikleriyle renk kattılar.