Almanya ve Hollanda’nın hükümet yetkililerinin referandum konuşmalarını engelleyen tutumlarına karşı misilleme yapan hackerlar, başta Alman futbol takımı Borissa Dortmund, Uluslararası Af Örgütü Amnesty Intenational, Welt gazetesi, Forbes dergisi olmak üzere takipçi sayısı yüksek kuruluşların ve Boris Becker gibi ünlü şahısların twitter hesaplarına saldırı düzenledi.

Twitter hesaplarına giren saldırganlar, #Nazialmanya, #Nazihollanda gibi hastaglerin yanı sıra bu hesaplardan gamalı haçla birlikte „16 Nisan’da görüşürüz“ mesajını yaydı. Saldırıları doğrulayan Twitter, Almanya ve Hollanda’ya karşı hakaret gerekçesiyle inceleme başlattıklarını duyurdu.

TWITTER HESAPLARINDA TÜRK BAYRAĞI 

Saldırılara maruz kalan Borussia Dortmund saldırılardan hemen sonra tepki gösterdi ve hackerlerin hesapta paylaştığı mesajı sildi. Bu mesaj aynı zamanda bir videodan oluşuyordu ve bu videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait görüntüler vardı.

Hollanda’da ise birçok kişi Twitter hesabını açtığında arka plan resmi olarak Türk bayrağı ile karşılaştı. Dünyaca ünlü Alman tenisçi Boris Becker de aynı görüntü ile karşılaştığını söyledi. Berlin Filarmoni Orkestrası, 35 bin takipçisi olan Dünya Meteroloji Örgütü de (WMO), Bayern Münih oyuncusu Javi Martinez de mağdurlar arasında.

Uzmanlara göre hackerların Twitter hesaplarına "The Counter" adlı analiz uygulamasını hackleyerek ulaştığı anlaşıldı. Uygulamanın hacklendiğini doğrulayan The Counter'ın bağlı olduğu şirket Almanya ve Hollanda'ya yönelik hakaretlerin nasıl yazıldığına ilişkin bir inceleme başlatıldığını ve gerekli önlemlerin alınacağını açıkladı.

Twitter hesaplarını bu tür uygulamalara bağlayan kişilerin Twitter mesajları da sıklıkla çökertilebiliyor.

SAARLAND EYALETİ YASAK BAŞLATTI

Türk politikacıların Avrupa ülkelerinde referandum konuşmayı planlaması haftalardır gündemden düşmüyor. Karşılıklı restleşmelerle devam eden gerginlik Hollanda’nın aile bakanını sınır dışı etmesiyle iyice tırmanmıştı. Almanya ve Hollanda özellikle Nazi ve faşizm suçlamalarını şiddetle reddetmiş ve Türkiye’deki vatandaşlarına dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunmuştu. Hollanda’daki referandum konuşmalarını yasaklamasından  sonra dün de Almanya’nın Saarland eyaleti yasağı başlatan ilk eyalet oldu. Karşılıklı restleşmede Hollanda’daki seçimler kadar Almanya’daki seçimlerin de etkili olduğu üzerinde duruluyor.