Metin Y. (47)  adlı Berlintürk muhabiri gazeteci, mitingte çekim yaptığı sırada İslam karşıtı iki Bärgida göstericisi tarafından önce " pis yabanci" denilerek hakaret edildi. Daha sonra ise saat 20:30 da Schiffbauerdamm sokağında saldırıya uğradı. Alkollü olduğu belirtilen ırkçı saldırgan (50) elinde taşıdığı yaklaşık üç metrelik bayrak direğini gazetecinin sırtına saplayarak şiddet uyguladı. 



Olay yerinde bulunan polislerin müdahalesi sonucu kaçmaya çalışan ırkçı saldırgan gözaltına alındı. Gazetecinin sırtında 5 cm. genişliğinde yara oluştuğu kaydedildi. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan Metin Y. uzun yıllardır gazetecilk yaptığını ve ilk kez saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

HAMBURG DA DA GAZETECİ YAVUZ SALDIRIYA UĞRAMIŞTI



Hatırlanacağı üzere iki hafta önce de IŞİD'e katılan gençlerle ilgili yaptığı eleştirel haberleriyle kamuoyunun dikkatini çeken NDR Tv çalışanı gazeteci Karaman Yavuz, selefi bir gencin sokak ortasında saldırısına uğrayarak yaralanmıştı. 

BERLİN TÜRK TOPLUMU'NDAN KINAMA

Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) de Berlin'li Türkiye kökenli kameramana yapılan saldırıyı kınadı. TBB sözcüsü Ayşe Demir yaptığı açıklamada, İslam düşmanlığı, antisemitizm, nefret ve ırkçılığa Berlin’de  yer verilmemesi gerektiğini kaydetti. 
Demir, „TBB olarak bu iğrenç saldırıyı şiddetle kınıyor ve tutuklanan faillerin gerekli bir şekilde cezalandırılmasını umut ediyoruz“ açıklamasında bulundu.