Avrupa Postası / Haber Merkezi

Sosyal medyada resmi çağrısının Türkiye Gençlik Birliği (TGB) adlı Doğu Perinçek'in kurucusu olduğu Vatan Partisi taraftarlarınca yapılan etkinliğin arkasından, Hamburg Başkonsolosluğu'nun çıkması skandal olarak değerlendirildi. 

DİTİB'E BAĞLI CAMİLERDE DUYURUSU YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz Cuma günü de yine TGB adlı gençlik kuruluşu tarafından Başkonsolosluk önünde yapılan ve 40 kişinin katılm sağladığı 'Soykırım yalanı' başlıklı gösterinin duyurusunun, DİTİB'e (Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği) bağlı camilerde, Cuma namazı sonrası bizzat hopörlordan yapıldığı açığa çıkmıştı. 

"Türk-Ermeni ilişkileri ve 1915 olaylarına objektif bakış" alt başlığıyla duyurusu yapılan "Soykırım yalanı" içerikli konferansın kentte olası kargaşalara yol açacağı iddia edildi.

KONUŞMACI İNGİLİZ TARİHÇİ PROF. NORMAN HİTLER ÜZERİNE KİTAP YAZDI

Konuşmacıları arasında İngiltere eski başkanı Thatcher hükümeti döneminde (87-90) dış politika sözcülüğü görevinde bulunmuş, 1997 yılından beri de Türkiye'de Bilkent ve Koç üniversitesinde dersler veren Prof. Dr. Norman Stone'nin olması hayretle karşılandı. Bilindiği üzere Norman Stone, Hitler'in biyografisi üzerine bir kitabı ve 'Ermeni soykırımı' karşıtı tezleriyle Alman basınında yoğun tepkiler almıştı.