7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için her gün yeni bir skandalın yaşandığı Avrupa'da, dün Hamburg Başkonsolosluğu'nda görevli kürt ve alevi kökenli iki güvenlikçiye "yarın işe gelmeyin" denildi.

Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak güvenlik görevlisiyle tartıştı



Hamburg Başkonsolosluğu bünyesinde 8 Mayıs tarihinden beri, dış kapı güvenliğinde görevli genç güvenlikçi C., Başkonsolos Fatih Ak'ın 'hakaretine maruz kaldım' dedi. Başkonsolosun oy verme işlemi sırasında yaşadığı bir tartışma sonrası, olaydan sorumlu olarak özel güvenlik görevlisini gösterdigi aktarıldı.



ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ: DERSİMLİ OLMAM TEK GEREKÇEDİR

Konuya yönelik açıklamada bulunan özel güvenlikçi C., görevinin konsolosluk giriş kapısında 5'erli gruplar halinde içeriye alınacak olan seçmenleri kontrol etmek ve güvenliği sağlamak olduğunu ifade etti. C., şunları söyledi "Düne kadar herhangi bir sorun yaşanmadı. 14 Mayıs'ın Almanya'da dini tatil günü olmasıyla yüzlerce seçmen oy vermek için konsolosluk önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Gün boyu gelen yaklaşık 2000'e yakın seçmenin büyük çoğunluğu kürt kökenliydi. Dışarıdaki yoğunluk içeriye de yansıdı. Oy verme işlemleri sırasında Başkonsolos ile bir seçmen arasında parti müşahitlerinin tanıklığında hakaret boyutunda yaşanan sert tartışmanın faturası nedense bana çıkarıldı."



İçerideki tartışmadan hebersiz dışarıda kucağında cins k
öpeğiyle veya aile boyu çocuklarıyla gelmiş renkli kareler dikkat çekti. 



Türkçe az bilen yaşlı seçmenlerle ilgilenmesinin dikkat çektiğini de söyleyen özel güvenlik görevlisi, aniden firmasının aranarak C. ve V. yarın gelmesin denilmesini, "Dersim kökenli olmamdan ve birkaç kez de kürtçe konuşmamdan başka bir 'gerekçe' göremiyorum" diye dile  getirdi. Aynı ayda yine Dersim kökenli ikinci özel güvenlik görevlisine de "Siz de gelmeyin" denilmesinin tesadüf olmadığı belirtildi.

HDP İstanbul adayı Turgut Öker'in annesi, babası ve kardeşleri oy kullandıktan sonra