Demokratik Güç Birliği öncülüğünde yapılan gösterilere Alman antifaşistleri de katıldı.

Köln, Frankfurt, Berlin, Münih, Hamburg, Nürnberg, Viyana, Paris, Atina ve Londra'da yapılan kitlesel gösterilerde binlerce kişi “Katil devlet hesap verecek” sloganlarıyla yürüdü.



Ankara'daki Barış Mitingi'nde bombalı saldırı sonucu katledilen 86 kişinin anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan gösterilerde, katliamın sorumlusu olarak AKP hükümeti gösterildi.



Yapılan konuşmalarda şu sözlere yer verildi: " Biliyoruz Ankara katliamı da faili meçhul olarak tarihe kaydedilecektir. Olayın katillerini yakından tanıyoruz. Daha iki gün önce Rize'de konuşan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek "Usta seninleyiz diyen" bir mafyacı çete başı "Oluk oluk hepsinin kanlarını akıtacağız.



Onlara merhamet etmeyeceğiz. Siz de beni dinleyin" demişti. Evet, katiller
oluk oluk kan akıttı . Diyarbakır'da, Suruç'ta kim kan döktüyse ülkenin gündemini tersyüz ettiyse, aynı karanlık güçler bugün de Ankara'da da sahneye çıktılar ve barış diye slogan atan kardeşlerimizi katlettiler. Ama, bizlerin özgürlük ve barışa olan direncini engelleyemeyecekler" denildi.


Şehrin merkezi yerlerinde yapılan ve T.C. Büyükelçilk ile Konsolosluk yakınlarına yaklaşmaları polislerce engellenen gösteride, “Katil devlet hesap verecek, "Katil Erdogan", “Şehid namirin”, “ Faşizme karşı omuz omuza" ve “Mörder Erdoğan” sloganları atıldı.