Cinayet, geçen yılın Kasım ayında işlendi. Bayat İlçesi Yeni Mahalle'de oturan 4 çocuk babası Osman Alıcı, tedavi gören oğlu İbrahim Alıcı ile ailevi sorunlar nedeniyle tartıştı.  İbrahim Alıcı, ekmek bıçağıyla babasını 5 yerinden bıçakladı. Kanlar içerisinde yere yığılan Osman Alıcı, yakınları tarafından Bayat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahale ardından Çorum Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Alıcı, kurtarılamadı.

Cinayet üzerine gözaltına alınan İbrahim Alıcı, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İbrahim Alıcı, hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde mahkeme başkanının "Cezaevinde nasılsın, neler yapıyorsun?" soruları üzerine  "Ben orada çok sıkılıyorum. Hiç iyi bir yer değil. Yat yat bıktım. Beni oraya bir daha göndermeyin" dedi.

Mahkeme Başkanı Yılmaz Şengül ise kendisine Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun mahkemeye ulaşmadığını söyledi. Bu cevap karşısında bir süre bekleyen sanık, "Boşverin raporu falan, gelmezse gelmesin. Siz beni bırakın gideyim. Rapor sonra gelir" deyince mahkeme başkanı güldü. Duruşma ertelendi.



YÇ(MS/İD) (FOTOGRAFLI)