Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, kamu çalışanlarına başörtüsü yasağı getiren bir düzenlemeyi uygulamak istediğini söyledi. Söz konusu öneri, öğretmenler dahil tüm kamu çalışanlarına görevleri sırasında başörtüsü yasağı getiriyor. Özellikle okullarda başörtüsü yasağının uygulanmasını talep eden Sebastian Kurz, “Gençler üzerinde rol modeli olma durumu söz konusu, Avusturya dinlere karşı saygılı ancak laik bir ülke” dedi. Kurz, sınıflarda bulunan haçların kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin bir soru üzerine de haçın Avusturya tarihinin ve geleneğinin bir parçası olduğunu belirterek, “Doğal olarak haç kalacak” diye konuştu.



Avusturyalı Müslümanlar İnsiyatifi adına konuşan Sosyal Demokrat Parti’den (SPÖ) Viyana Meclis Üyesi Ömer El-Rawi, popülist olmakla eleştirdiği Kurz’un Müslüman kadınların toplumdan dışlamasına neden olacak bir yasa teklifinde bulunduğunu söyledi.

Koalisyon ortakları (SPÖ) ve merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP), sonbahardan beri tartışılan yeni uyum yasası konusunda henüz uzlaşıya varabilmiş değil. 

Yasağın kabul edilmesi durumunda uygulama, çarşaf gibi tüm vücudu kapsayan giysilere yasak getiren Fransa’daki düzenlemeden daha sert olacak.