Süheyla Kaplan

İçişleri Bakanı Maiziere, asıl tehlikenin Suriye
den Avrupaya geri dönen  militanlar teşkil oluşturduğunu  ifade ederek,  Alman istihbarat birimleri tarafından da bu durumun kaygı verici olduğunu belirtti.

Almanyada CDUlu politikacıların birçoğu IŞİD militanlarına  ülkeye giriş yasağı konulmasını savunmakta.

Alman vatandaşı olanlar için bu durumun pratikte zor olduğunu da savunan Maiziere, ‘’Önemli olan kanıtların olması. Bu konuda ülkeye geri dönmek isteyenlerin Suriyede ya da Irakta İŞİD için savaşa katıldıklarına dair elimizde somut delillerin olması gerekiyor. Alman istihbarat birimleri ve yabancı ülkelerin istihbarat birimleri arasında koordinasyon olmadan bu sorun çözülmez dedi.

Alman İstihbarat Dairelerinin verdiği bilgiye göre 2011 yılında 400den daha fazla radikal islamcı militan Suriye ve Iraka gitti bunlardan 100 cihadist Almanyaya geri döndü.

İŞİDE SEMPATİ DUYANLAR DA CEZALANDIRILMALI

Öte yandan Bayern eyaleti Adalet Bakanı Winfried Bausback (CSU) IŞİD ve aşırı radikal terörist hareketlerinin propagandası yapanlara da ceza verilmesi gerektiğini savunarak, bunlara sempati duyanların da potansiyel tehlike oluşturduklarını söyledi.

MERKEL HÜKÜMETİNİN SİLAH YARDIMI KUZEY IRAKA ULAŞTI

Elde edinilen bilgilere göre, Merkel hükümeti IŞİDe karşı mücadele etmek amacıyla Kuzey Iraka silah yardımını ulaştırdı. Geçtiğimiz Cuma günü özel uçakla askeri malzemelerin Erbile ulaştırıldığı ve 6 Alman askerinin de peşmergelere silahların kullanılması konusunda bilgi vermek üzere orada bulunduğu belirtildi.

İNGİLİZ MİLİTANLARI ÜLKEYE GERİ DÖNÜYOR

Times gazetesi, 30 IŞİD militanı Suriyeden İngiltereye geri dönmek istediklerini yazdı.

Times ayrıca, Esat rejimine karşı bölgede savaşan militanların Londrada radikalizm alanında tanınan Kings College Araştırma Enstitüsü ile ülkeye geri dönmek için kontak kurduklarını yazdı.