Yoğun güvenlik önlemleri altında devam eden gösterilerde kayda değer herhangi bir olay yaşanmazken, Almanya'nın Hamburg şehrinde PKK flaması taşıdığı için bir süre gözaltına alınan bir genç, kimlik sorgulamasından sonra serbest bırakıldı.

20 Temmuz günü Suruç'ta, Kobani'nin inşasına destek vermek için bir araya gelen ve Amara Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapan SGDF'li gençlere yönelik gerçekleştirilen 'canlı bomba' katliamı Londra, Berlin, Paris, Zürich, Brüksel, Stockholm, Hamburg, Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart, Ulm ve Berlin kentlerinde protesto edildi.



Demokratik Güç Birliği Platformu bileşenlerince düzenlenen merkezi 
yürüyüşlerde, 12 Eylül 1980 darbesi sonrası günlerde olduğu gibi, rengarenk onlarca pankart ve dövizle kitlenin omuz omuza birlikte marş ve türküler söyleyerek yürümesi dikkat çekti. Birleşik Haziran Hareketi pankartlarının da taşındığı mitinglerde "Katil Kerdoğan" sloganları atıldı.

TÜRKİYE ERDOĞAN'A MEZAR OLACAK



Ölümsüz şair Nazım Hikmet'in,
"Akın var güneşe akın! Güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın! Düşmesin bizimle yola: evinde ağlayanların göz yaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar! Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar!" dizelerinin okunması "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Türkiye Erdoğan'a mezar olacak" sloganlarıyla karşılık buldu.



"Erdoğan Hitler, IŞİD ise Naziler" dövizlerinin taşındığı gösterilerde, Kobani’nin inşası için yola çıkan ve Suruç'ta hunharca katledilen 32 SGDF'li genç için saygı duruşu ve değişik dillerde konuşmalar yapıldı.

 HAMBURG'DA PKK FLAMASINA İZİN VERİLMEDİ



Almanya'nın Hamburg şehrinde yapılan ve yaklaşık bin beşyüz kişinin katıldığı gösteri merkez tren istasyonu önünde başladı. Şehrin en işlek caddesi Mönckebergstr. ve Jungfernstieg'de çevreden geçenlerin yoğun ilgisi dikkat çekti.



Yürüyüş boyunca Sol Parti milletvekilleri Cansu Özdemir ve Christiane Schneider'in yaptıkları konuşmalarda, Almanya'da devam eden PKK yasağının kaldırılması istendi. Yürüşün sona erdiği Başkonsolosluk önünde ise, Demokratik Güç Birliği Platformu ile MLKP adına yapılan açıklamalar okundu. 



KISA SÜRELİ GÖZALTI


Kitlenin dağılmasıyla birlikte aniden etrafı polislerce çevrilerek çember içine alınan ve elinde taşıdığı PKK flamasına el konulan kürt kökenli bir genç, kısa süreli gözaltı yaşadı.



Olayı duyarak konsolosluk önüne geri dönen kitlenin kararlı tutumu ve alkışlarla protestosu sonrası, kimlik bilgileri alınan genç serbest bırakıldı.



Birçok gösterici tarafından tepkiyle karşılanan olaya, "PYD'ye silah yardımı için açıklamada bulunan Almanya'nın, PKK yasağında ısrar etmesi anlamsızdır" yorumu yapıldı.