IŞİD sempatizanı Cumali Mol’un Sümeyye Erdoğan’a evlenme teklif ettiği bilgisini haberleştiren sitelerde erişim, haberin yayınlanmasından 1 saat sonra jet hızıyla engellendi. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi Atila Öztürk tarafından verilen kararda, “Kişilik haklarına ağır ve haksız bir saldırı” yapıldığı iddiasıyla 238 adet URL adresine erişimin engellenmesine karar verildi.

YAYIN YASAĞINA RAĞMEN ONLARCA SİTE VE GAZETE HABERİ YAYIMLADI

Dün ise aralarında karsigazete, solportal,ilerihaber,ülkedehaber, zete, insanhaber, 24ananhaber, ilkben, yagmurhaber, eksisozluk, palo.com gibi onlarca haber sitesi haberimizi kaynak göstererek verdiler.

Türkiye'de AKP hükümeti sonrası yargının siyasallaşmasının hangi düzeylere vardığının açık bir göstergesi olan yayın yasağına rağmen,haberimiz bugün de onlarca haber sitesinde yer buldu.

Sümeyye Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, “Erişimin engellenmesi” talebiyle mahkemeye yaptığı başvuruda, “IŞİD emirinden Sümeyye Erdoğan’a evlilik teklifi” başlığında Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri ve çeşitli haber sitelerinde, “haber niteliği taşımayan” yazılar ile müvekkiline hakaret edilerek kişilik haklarının ihlal edildiğini öne sürdü.



Bunun üzerine İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, “Terör örgütü yöneticisi olarak bilinen bir kişinin evlilik teklif ettiği, bunun da iktidardaki siyasi parti ile terör örgütünün yakınlık ilişkisini gösterdiğinin belirtildiği, haber içeriğinin görünürde gerçeklik ilkesine aykırı olup bu haber yoluyla siyasi bir parti ile yasadışı silahlı terör örgütü arasında bağ olduğu algısının oluşturulduğu, haber içeriğinin talep edenin kişilik haklarına ağır ve haksız bir saldırı niteliğinde bulunduğu” gerekçesiyle talebi onayladı.

Mahkeme, kararında 25 Ağustos’ta da “erişime engelleme” kararı verdiklerini ancak aynı mahiyetteki yayınların başka internet adreslerinde yayınlandığının tespit edildiğini aktardı. Karar üzerine, aralarında Sözcü, Today’s Zaman, sol portal gibi yayınların sitelerinde yayınlanan URL linklerine erişim engellenirken Twitter ve Ekşi Sözlük kullanıcılarının paylaşımları da engellendi.


Haberi okumak için tıklayın