St.Pauli takımı stadyumu yanındaki 6 bin mertekarelik Heiligengeistfeld alanında başlayan ve iki gün boyu gecenin geç saatlerine kadar süren eğlenceye yaklaşık 600 bin kişinin katıldığı açıklandı.


1970'li yıllar yaşandı
 

Kentin ünlü eğlence merkezi olarak tanınan St. Pauli yakınında Heiligengeistfeld meydanında başlayan Aşk Festivali'ne 1970'li yılların kıyafetleri giyilirken, eski klasik müzikler çalındı. Festivale Almanya ve çevre ülkelerden 600 bin kişinin katıldığı açıklandı. Katılanların farklı renkli kıyafetleri, saç renkleri, apartman topuk çizmeleri yol kenarından izleyenleri hem şaşırttı hem de coşturdu.



Müzik eşliğinde içi insan dolu 45 kamyon
 

Kuzey Almanya'nın festivali olarak bilinen Schlagermove etkinliğine çeşitli kentlerden yoğun katılım oldu. Aşk Festivali katılımcıları 45 kamyon üzerine kurulan sahnelerdeki rengarenk giysileriyle Hamburgluların yoğun ilgisini çekti.



Arasında Andre Gold, Heino, Bata İllic, Marlen Billii, Jessica- Sarah Thoma, Guildo Horn, Michael Birkenfeld ve Annemarie Eilfeld gibi ünlü sanatçıların yanında çeşitli müzik grupları ile çok sayıda sanatçı ve DJ'ler Heiligengeistfeld'de başlayan ve 3,3 kilometre süren güzergahta katılımcıları yol boyunca eğlendirdi. 700 güvenlik görevlisi ile 265 ilk yardım ekibinin hazır bulunduğu alanda, 400 portatif WC kuruldu.



Şeker, çikolata, boğaza asmak için çiçekler de atılan kamyonlar, Reeperbahn, St.Pauli, Fischmarkt üzerinden liman kenarı Landungsbrücken'e geldiler. Burada çeşitli eğlenceler ve partilerle geç vakte kadar doyasıya eğlendiler. 



Eğlence devam ederken bir yandan da belediye şehir temizlik elemanlarının anında yol boyunca sağa sola atılmış şişe ve çöpleri toplaması,
katılımcıların ızun süre telefonlarla resim çekmesini sağladı.