"Berlin'den Haberler" (Bericht aus Berlin) adlı programı izleyenler Merkel'in çadırlı resmini görünce ilk anda gözlerine inanamadılar.

Almanya'ya son dönemlerde gelen mülteci akınıyla ilgili bir haber öncesi TV ekranında Başbakan Angela Merkel'e kara çadır giydirildi.

Resim arkasındaki arka fonda ise Grafik olarak minareli bir cami, alman bayrağı ve Alman Meclisi'nin ilk toplandığı Reichstag binası bulunmakta.

PEGİDA'NIN GRAFİK TASARIMI iDDİASI

ARD tv ekranında verilen ve skandal olarak yorumlanan Grafik tasarımının, Batı'nın İslamlşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar adlı ırkçı PEGİDA ya ait olduğu iddia edildi.

Birçok izleyicinin sosyal medya üzerinden yaptığı yorumda ARD'nin ırkçı PEGİDA ile işbirliği mi yaptığı soruları gündeme getirlidi.

ARD çalışanları adına yapılan bir açıklamada ise, iddiaların temelsiz olduğuna yer verilerek, "Bazı izleyicilerin Grafiği ya anlayamadıkları yada yanlış anladıklarını üzülerek ifade ediyoruz , elbette ki verilen Grafik ile kutuplaşmaya dikkat çekilmek istendi. Gazetecilik açısından yapılan doğru ve meşrudur. İslam düşmanı bir propaganda izlediğimizi kesinlikle kabul etmiyoruz" denildi.