ERDOĞAN İÇİN 'BOĞAZIN DELİ ADAMI' BENZETMESİNİ YAPTI


Sonneborn , Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Dresden Senfoni Orkestrası'nın Ankara'nın 'emri' ile 1915 olaylarının yıl dönümünde ‘Aghet’ (Ağıt) adlı bir konser projesinin durdurulmasını sert bir dille eleştirerek, sözüne 'Boğaz'ın Deli Adam'ı benzetmesi ile başladı.


Bu konuda AP'ye uyarıda bulunan Sonneborn, 1915 olayları için 'katliam' kavramının kabul edilmesi gerektiğini bildirdi. Türkiye'nin Ermeni katliamını öteden beri inkar ettiğini ileri süren Sonneborn konuşmasını ironi ile tamamladı : 'Konuşmam hiçbir suç teşkil etmiyor, şu an Türkiye'de tatil yapma planım yok'..


Sonnerborn, Başbakan Angela Merkel’in Erdoğan’ı konu alan şiir nedeniyle gösterdiği tepkiyi sert bir dille eleştirmişti. ZDF kanalınca yayından kaldırılan şiirin hiciv sınırları içerisinde kaldığını vurgulayan Sonneborn, tüm bu yaşananlarda ‘ortadaki tek nahoşluğun’, ‘Türk despotuyla birleşen’ Merkel olduğunu savunmuştu.


Yaşananlarda ‘gerçek nahoşluğun’ Angela Merkel olduğunu söyleyen AP Milletvekili Sonneborn, Almanya Başbakanı’nı, “(siyasetçi) meslektaşım Merkel açık ki aklını yitirmiş” sözleriyle eleştirmişti.

Süheyla Kaplan