Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris’teki terör saldırılarına herkesin tepki gösterdiğini fakat Ankara’daki patlamaya dünyanın sessiz kaldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara Katliamı karşısındaki kendi sessizliğini ve olay yerine üç gün sonra gittiğini 'unutarak' gündeme bile almaması tepkiyle karşılandı.

İşte Erdoğan'ın o demecinden satır başları:

HERKES PARİS’İ KINIYOR AMA…

Herkes Paris’i kınıyor da, aynı şekilde Ankara’da olan kınanıyor mu acaba. Teröre karşı dayanışma içinde olmalıyız. Ankara’daki saldırıda 2 dakikada ‘Katil devlet’, ‘katil Beştepe’ dediler. Hollande ile ilgili böyle bir şey duydunuz mu? Ya bunlar bunu yapıyor da ülkemin medyası denen bunu yapmıyor? En ufak bir olaydan, yağ çıkarmaya çalışıyorlar. Her yerde faturayı devlete çıkarmak olmaz. Biz milli duruş sergilemeliyiz.”

SONUÇ ALININCAYA KADAR ARA VERİLMEYECEK

Fransız vatandaşı sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak ‘Devlet benim güvenliğim için bu kararı aldı’ diyor ama bizimkiler maalesef. Kesinlikle terörün estirildiği bu bölgelerde bunlara ara vermeyecektir. Kimse bizden bunu beklemesin. Hangi bölge olursa olsun sonuç alınıncaya kadar devam edecektir.

ORTAK IŞİD OPERASYONU

DAEŞ ülkemiz için bir tehdittir. Ülkemiz içinde ve sınırlarımızda bir tehdittir. Bizimde koalisyon güçleri ile birlikte bir operasyon yapmamız söz konusu. 3 husus benim için önemli. Uçuşa yasak bölge, terörden arındırılmış güvenli bölge ve eğit-donat. Bunların temelinin atılması lazım.