Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü Kemal Öztürk görevden alındı.


Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Twitter'dan "Anadolu Ajansı görevimden bugün itibariyle istifa ettim. Hayallerimize inanan ve destek olan herkese minettarım." diye yazarak haberi duyurdu.

TÜM PERSONELİ TOPLANTIYA ÇAĞIRMIŞTI

Başbakanlığı döneminde bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanlığı görevinde de bulunmuş olan AA Genel Müdürü, yarın da saat 14.00'de tüm AA personelini toplantıya çağırdı. Tüm çalışanlardan toplantıda hazır bulunmaları istendi. Öztürk'ün bu toplantı ile personele veda edeceği öğrenildi.

Kemal Öztürk, TBMM Başkanlığı döneminde de Bülent Arınç'la Meclis'te çalışmış, Bülent Arınç'ın AA ve TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı olmasından sonra da AA Genel Müdürlüğü'ne getirilmişti.

Yine kulislerde bu görevden almanın Yalçın Akdoğan'ın Bülent Arınç'a operasyonu olarak da yorumlandı.

KULİSLERDE KİMİN ADI GEÇİYOR

AA Genel Müdürlüğü için Ankara kulislerinde öne çıkan isim ise Mücahit Türkyılmaz. Türkyılmaz, halen AA yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor.
Yine kulislerde geçen bir başka isim ise Feridun Keşir.

KEMAL ÖZTÜRK KİMDİR?

Kemal Öztürk, Bülent Arınç'ın danışmanı olarak görev yapmıştı. Öztürk yine Arınç'ın tavsiyesi ile Başbakanlık Basın Danışmanı yapılmıştı. Yeni kabinenin kurulması ile birlikte Arınç'ın görev alanında olan TRT, AA ve RTÜK Akdoğan'a bağlamıştı. Öztürk'ün Yenişafak gazetesinde Ali Nur Kutlu müstahar ismiyle yazı yazdığı iddia edilmişti.