Eylül 2013 yılında da NSU cinayetleri sırasında öldürülen polis memeuru Michele Kiesewetter'i 2007 yılında Heilbron'da öldüren katili tanıdığı bildirilen bir başka NSU tanığı arabası içinde yakılarak ölmüştü. Ailesi yaptığı açıklamada olası bir intihara inanmıyoruz demişti.

ALMANYA'DA NSU DAVASI ESRARENGİZ ÖLÜM OLAYLARIYLA 'DEVAM EDİYOR'

Almanya'da NSU cinayetleri sonrası ilk "intihar olayı" 4 Kasım 2011 de
 NSU cinayetlerinin baş mimarları olarak tanıtılan 
Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos'ın ölümüyle gündeme geldi. Nisan 2014 tarihinde ise Alman istihbaratı adına Neonazi çevreler içinde uzun dönem çalışmış "Corelli" takma isimli Thomas R. NSU davasında ifade vermeden evinde ölü bulunmuştu.

EVDE KRAMPLAR İÇİNDE KIVRANARAK ÖLDÜĞÜ AÇIKLANDI

Karlsruhe Polisi ve Savcılığı'nın verdiği bilgilere göre, Baden-Württemberg eyalet meclisinde kurulan NSU Cinayetlerini Araştırma Komisyonu'na ifade veren 20 yaşındaki bir kadın Karlsruhe'deki evinde hayatını kaybetti. Erkek arkadaşı kadını kramplar içinde kıvranırken bulduğunu, doktorların yaptığı müdahalenin de kadını kurtarmak için yeterli olmadığını söyledi.

Yetkililer, kadının ölüm nedeninin henüz saptanamadığını bildirdi. Ölüm nedenini açıklığa kavuşturmak için soruşturma başlatıldığı ve genç kadına pazar akşamı Heidelberg Üniversitesi'nde otopsi yapılması için talimat verildiği açıklandı.

SWR yayın kuruluşunun haberine göre, ölen kadın eski bir Neonazi olarak bilinen Florian Heilig'nin eski kız arkadaşıydı. Florian Heilig 2013 yılında Stuttgart'ta bir otomobilin içinde yanarak can vermişti.Florian Heilig'nin 2007 yılında Heilbronn'da öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter'in failinin kim olduğunu bildiği öne sürülüyor. Polis memuru Kiesewetter'in NSU örgütü tarafından öldürüldüğü tahmin ediliyor.

NSU'nun hayatta kalan tek üyesi Beate Zschäpe'nin yargılandığı dava sürüyor.

Baden-Württemberg NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Wolfgang Drexler (SPD), şu anda ölüm nedenine ilişkin spekülasyon yapmanın 'kasıtlı' olacağını, çok farklı ölüm nedenleri olabileceğini belirtti.

Irkçı NSU örgütünün cinayetlerini aydınlatmak amacıyla, Federal Meclis'te ve eyalet meclislerinde araştırma komisyonları kuruldu. NSU örgütü, 8'i Türk 10 kişinin öümü, bombalı saldırılar ve banka soygunlarından sorumlu tutuluyor.